Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Fondue olie

Is er een alternatief voor olie in de fondue?

Bij fondue wordt vloeistof gebruikt die flink heet kan worden. Daarom wordt er doorgaans voor olie gekozen. Hier vind je ook alternatieven.

Fonduen in bouillon i.p.v. olie

Fonduen kan heel goed in bouilon in plaats van olie. De smaak van het vlees is perfect en absoluut geen nare vette geurtjes meer!

Renske
Tip #747


Fondue olie op de juiste manier gebruiken

Fondue olie is iets wat ik gebruik om te fonduen. Het is dan wel zo fijn dat het op de juiste manier gebruikt wordt. Als het op de hoeveelheid aankomt, deed ik het nog wel eens fout. Ik ben daar op terug gekomen. Je moet hem namelijk niet helemaal vol gooien. Je hoeft maar een derde met olie te vullen. Tot nu toe werkte dat het aller beste voor mij en ook het fijnste. Daarom doe ik nu alleen nog maar een derde aan olie er in. Zo voorkom je dat er eventueel iets mis kan gaan.

Janneke
Tip #20337


Vlees fonduen in fondueolie

Als je vlees wilt fonduen, kun je dit het beste in fondueolie doen. Dit komt omdat dit veel lekkere smaak geeft aan het vlees. Verder wordt het hierdoor lekker gaar. Met vlees fondue is het mogelijk om veel verschillende hapjes te maken die je kunt fonduen. Veel mensen vinden het erg lekker om hier gebruik van te maken.

Vleesje
Tip #21342


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen