Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Friet bakken

Hoe kun je zelf lekkere friet maken?

Of je nu diepvries patat gaat bakken, of zelf eerst de aardappelen snijd voor friet naar Oma's recept, deze tips helpen je voor de lekkerste frieten!

Laat diepvriesfriet ontdooien voor bakken

Laat diepvries friet altijd ontdooien voor je het gaat bakken, de friet wordt er heerlijk knapperig van. Ik ontdooi de friet bij voorkeur in de kelder (koelkast kan ook natuurlijk, groentenla), daarna spreid ik de friet (ruim voor het bakken) uit op een groot bakblik, op keukenpapier of theedoek, frietvet heet, friet erin, even bakken (twee a drie minuten hooguit, uit laten druipen op en deppen met keukenpapier, en warm houden in de oven (200 graden) als je niet voortdurend tussen eettafel en keuken op en neer wilt lopen. Je eet er natuurlijk zelfgemaakte mayonaise bij: een eidooier, wat mosterd, wat zout en peper, druppelsgewijs (olijf)olie toevoegen, kloppen dat het een aard heeft en afmaken met wat citroen of azijn. (Bedenk wel dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn voor je ze gebruikt!)

Anoniem
Tip #748


Friet maken van aardappel

Niet elke aardappel is geschikt om lekkere frietjes te bakken, hoe witter het vlees van de aardappel hoe beter de frietjes.

Gilbert
Tip #749


Frieten bakken zoals de Belgen

Frieten bakken zoals de Belgen. Kies een goede aardappel, schil ze en droog ze zorgvuldig af met een keukenhanddoek. Geen water, verwijdert het zetmeel. Wil je ze toch wassen, pak ze in een bv.een geknoopte doek en laat ze effe zwieren in de wasmachine. Niet overdrijven of gebruik gewoon een slazwierder.

J.F. Michiels
Tip #750


Friet bakken met de airfryer

Zelf was ik altijd tegen de airfryer, weer zo'n groot plastic apparaat erbij ( dacht ik ) maa ruiteindelijk ben ik overstag: Als je friet in de airfryer bakt komt het er knapperig uit en het is makkelijker dan in de pan. Vanaf nu bak ik eigenlijk al mijn friet met de airfryer en ontwijk ik de pan.

Jochem
Tip #19358


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Oma is al jaren aan het nadenken of het nou friet is of patat.. Weet jij hier een antwoord op? Laat het weten via ons tip formulier.