Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Laat diepvries friet altijd ontdooien voor je het gaat bakken, de friet wordt er heerlijk knapperig van. Ik ontdooi de friet bij voorkeur in de kelder (koelkast kan ook natuurlijk, groentenla), daarna spreid ik de friet (ruim voor het bakken) uit op een groot bakblik, op keukenpapier of theedoek, frietvet heet, friet erin, even bakken (twee a drie minuten hooguit, uit laten druipen op en deppen met keukenpapier, en warm houden in de oven (200 graden) als je niet voortdurend tussen eettafel en keuken op en neer wilt lopen. Je eet er natuurlijk zelfgemaakte mayonaise bij: een eidooier, wat mosterd, wat zout en peper, druppelsgewijs (olijf)olie toevoegen, kloppen dat het een aard heeft en afmaken met wat citroen of azijn. (Bedenk wel dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur moeten zijn voor je ze gebruikt!)

2 0


Niet elke aardappel is geschikt om lekkere frietjes te bakken, hoe witter het vlees van de aardappel hoe beter de frietjes.

0 0


Frieten bakken zoals de Belgen. Kies een goede aardappel, schil ze en droog ze zorgvuldig af met een keukenhanddoek. Geen water, verwijdert het zetmeel. Wil je ze toch wassen, pak ze in een bv.een geknoopte doek en laat ze effe zwieren in de wasmachine. Niet overdrijven of gebruik gewoon een slazwierder.

0 0