Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Friet bakken

Hoe kun je zelf lekkere friet maken?

Of je nu diepvries patat gaat bakken, of zelf eerst de aardappelen snijd voor friet naar Oma's recept, deze tips helpen je voor de lekkerste frieten!

Laat diepvriesfriet ontdooien voor bakken

Laat diepvries friet altijd ontdooien voor je het gaat bakken, de friet wordt er heerlijk knapperig van. Ik ontdooi de friet bij voorkeur in de kelder (koelkast kan ook natuurlijk, groentenla), daarna spreid ik de friet (ruim voor het bakken) uit op een groot bakblik, op keukenpapier of theedoek, frietvet heet, friet erin, even bakken (twee a drie minuten hooguit, uit laten druipen op en deppen met keukenpapier, en warm houden in de oven (200 graden) als je niet voortdurend tussen eettafel en keuken op en neer wilt lopen. Je eet er natuurlijk zelfgemaakte mayonaise bij: een eidooier, wat mosterd, wat zout en peper, druppelsgewijs (olijf)olie toevoegen, kloppen dat het een aard heeft en afmaken met wat citroen of azijn. (Bedenk wel dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn voor je ze gebruikt!)

Tip #748
2 0
Friet maken van aardappel

Niet elke aardappel is geschikt om lekkere frietjes te bakken, hoe witter het vlees van de aardappel hoe beter de frietjes.

Tip #749
0 0
Frieten bakken zoals de Belgen

Frieten bakken zoals de Belgen. Kies een goede aardappel, schil ze en droog ze zorgvuldig af met een keukenhanddoek. Geen water, verwijdert het zetmeel. Wil je ze toch wassen, pak ze in een bv.een geknoopte doek en laat ze effe zwieren in de wasmachine. Niet overdrijven of gebruik gewoon een slazwierder.

Tip #750
0 0
Oma is al jaren aan het nadenken of het nou friet is of patat.. Weet jij hier een antwoord op? Laat het weten via ons tip formulier.