Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Fruit rijpen

Hoe kun je fruit sneller laten rijpen?

Soms wil je fruit al eten voordat het rijp is. Bekijk op deze pagina of er methodes zijn om fruit sneller te laten rijpen.

Fruit sneller rijp door banaan

Om fruit sneller te laten rijpen kun je het samen met een banaan in een plastic zak doen. Hoe rijper de banaan is hoe beter.

Simone
Tip #3703


Fruit snel laten rijpen

Oma's truc om fruit beter te laten rijpen is het combineren van het fruit met een rijpe banaan. Deze banaan stoot namelijk het gas Ethyleen af wat de rijping van fruit kan versnellen. Je kan dit ook doen met vijgen.

JanetteB
Tip #18053


Fruit rijpen, maar dan sneller

Soms heb ik het fruit snel nodig of wil ik het gewoon graag eten. Ik zorg er dan voor dat het fruit gerijpt wordt. Dat doe ik door het fruit in de zon te zetten. Dat is voor mij de beste manier om het fruit te laten rijpen. Het is een normaal natuurlijk proces, dus niet schadelijk.

Tessa
Tip #20411


Fruit sneller laten rijpen met vijgen

Op het moment dat je fruit koopt in de winkel, komt het soms voor dat dit fruit niet rijp genoeg is waar je het voor wilt gebruiken. Hierom kan het verstandig zijn om fruit sneller te laten rijpen met vijgen. Vijgen maken namelijk een stofje aan waardoor ander fruit sneller gaat rijpen.

Anoniem
Tip #21343


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen