Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gedroogde pruimen wellen

Hoe kan ik het beste gedroogde pruimen wellen?

Wilt u graag gedroogde pruimen wellen maar heeft u niet zo'n goed idee hoe dat in zijn werk gaat? Gelukkig heeft oma hier wel wat tips voor.

Even in koud water in de koelkast

Laat ze minstens een uur of 2 in koud water in de koelkast staan, gegarandeerd dikke pruimen!

Omaweetraad
Tip #19571


Gewelde pruimen (niet gedroogd)

Een gewelde pruim is een pruim die eerst goed gedroogd is en daarna pas weer vocht hebben opgenomen. Gewelde pruimen zijn dus een stuk vochtiger dan 'gedroogde' pruimen. Als je dit in een recept tegen komt moet je er rekening mee houden dat de gewelde variant dus vochtiger is. Overigens kan je een pruim ook wellen in likeur of wijn. Maar bij recepten bedoelen ze meestal water.

Meister
Tip #19615


Zo lang moet je gedroogde pruimen wellen

Het verschil tussen een gewelde en een gedroogde vrucht ( in dit geval pruimen): is dat bij gewelde producten er weer na het drogen vloeistof aan te pas komt. Het wellen van vruchten kan soms wel meerdere uren duren! Veel koks laten producten een nacht lang wellen en gaan dan een dagje later weer mee aan de slag.

Pieterszoon
Tip #19618


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen