Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Geen vieze handen meer als je de gehaktballen op de volgende manier maakt: Pak een boterhamzakje en steek je had erin.Pak nu net zoveel gehakt als je voor 1 bal nodig hebt. Draai het zakje om je hand terug en het gehakt zit nu in het zakje. Maak nu een mooie ronde bal met draaiende bewegingen en laat de gehaktbal uit het zakje vallen en doe hem in de pan. Geen vieze handen mee! MARIJKE

5 0 0


Gehakt laat zich snel rullen (verkruimelen)door gebruik te maken van een ouderwetse aardappelstamper. Gehakt is op deze manier in luttele minuten geruld en is het geknoei met een vork of lepel overbodig.

5 0 0


In plaats van zout en kruiden kun je eens een paar bouillon blokjes door het gehakt doen. Je zult proeven dat de gehaktballen een heerlijk pittig smaakje hebben.

5 0 0


Bereid de gehaktbal zoals u normaal doet, alleen doe er een snufje kaneel door. Dit geeft net die aparte smaak aan de gehaktbal.

5 0 0


Doe bij het maken van gehaktballen eens wat nassikruiden door het gehakt. Wel minder zout gebruiken!

5 0 0