Gember schillen met theelepeltje
Gember kan je het beste schillen met een theelepeltje. Met een mesje snij je te grote stukken eraf.
Gember is iets waar ik altijd lastig mee over weg kon om het te schillen. Nu heb ik toch een tip die goed werkt. Ik heb in plaats van een mes een koffielepel in gebruik om gember te schillen. Dat werkt een heel stuk beter, dan het maar gewoon met een mes te doen. Ik kan nu veel sneller aan de slag, omdat het schillen van de gember een heel stuk makkelijker gaat nu.
Gember schillen kan een lastige bezigheid zijn. Dit komt omdat gember vervelende schillen heeft. Met een schilmesje of een dunschiller haal je vaak teveel gember weg. Hierdoor is een lepel vaak een betere optie. De schil kun je er makkelijk af schrapen. Echter is het wel handig om je gember hier klaar voor te maken. De meeste gember heeft namelijk kleine puntjes erop. Deze kun je het beste er af halen. Dit komt omdat deze het schillen vaak erg belemmeren. Deze puntjes kun je het beste gebruiken voor een bouillon of een soep.
Stuur ons je tips en help iedereen verder.
Vooral als je het eerst kookt met schil, waardoor de schil losser gaat zitten. Anders is het wat lastig schillen.
Dat is ook een goede. (Het is zo grappig, ik heb deze tip op deze site gezet toen ik 12 was. Nu is het al 7 jaar later.)