Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gember schillen

Hoe kun je het beste gember schillen?

Gember schillen kan onder andere goed met een aardappelschilmesje, afhankelijk van waar je de gember voor wil gebruiken kan je kiezen tussen een aardappelschilmesje (voor bijvoorbeeld thee) of een rasp wanneer het door een gerecht heen gaat. Dit zijn oma's handigste tips voor het gebruik van gember in de keuken

Gember schillen met theelepeltje

Gember kan je het beste schillen met een theelepeltje. Met een mesje snij je te grote stukken eraf.

Tip #7496


Gember schillen zijn prima te eten!

Hoewel ik weet dat de vraag is hoe je de schil kan schillen wil ik even aangeven dat de schil van gember gewoon prima te eten is. Het is wat droog en bruin maar er is echt helemaal niks mis mee.

Astrid
Tip #19444


Gember schillen is lastig

Gember is iets waar ik altijd lastig mee over weg kon om het te schillen. Nu heb ik toch een tip die goed werkt. Ik heb in plaats van een mes een koffielepel in gebruik om gember te schillen. Dat werkt een heel stuk beter, dan het maar gewoon met een mes te doen. Ik kan nu veel sneller aan de slag, omdat het schillen van de gember een heel stuk makkelijker gaat nu.

Tip123
Tip #20413


Gember gereed maken om te schillen

Gember schillen kan een lastige bezigheid zijn. Dit komt omdat gember vervelende schillen heeft. Met een schilmesje of een dunschiller haal je vaak teveel gember weg. Hierdoor is een lepel vaak een betere optie. De schil kun je er makkelijk af schrapen. Echter is het wel handig om je gember hier klaar voor te maken. De meeste gember heeft namelijk kleine puntjes erop. Deze kun je het beste er af halen. Dit komt omdat deze het schillen vaak erg belemmeren. Deze puntjes kun je het beste gebruiken voor een bouillon of een soep.

Gerda
Tip #21345


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen