Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gietijzeren pannendrager schoonmaken

Hoe krijg je een gietijzeren pannendrager goed schoon?

De gietijzeren pannendrager van het fornuis schoonmaken: zo kun je het de pannendrager goed en grondig schoon krijgen, lees de beste tips van oma voor het reinigen van dit onderdeel van het fornuis.

Pannendragers vernieuwen met kachelpoets

Uw gietijzeren pannendragers weer als nieuw? NOOIT een schoonmaakmiddel gebruiken maar 1x in de maand met kachelpoets inwrijven. ( tip van monteur Bauknecht)

Anita
Tip #3734


Gietijzeren pannendrager schoonmaken

Pannendragers is iets wat wel schoon moet zijn. Ik weet dus hoe je dat kunt gaan doen. Ik gebruik er zelf ammoniak voor. Ik wrijf ze in met ammoniak. Daarna doe ik ze in een plastic zak. Deze maak je lucht dicht en op die manier worden de gietijzeren pannendragers schoon. Je veegt dan zo al het vuil er af, zonder enige problemen.

Victor
Tip #20414


Gietijzeren pannendrager schoonmaken met soda en afwasmiddel

Een gietijzeren pannendrager kan snel vies worden. Hierom is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Gelukkig is het mogelijk om dit te doen met soda en afwasmiddel. Je kunt de pannendrager namelijk goed afnemen met een sopje van water, soda en afwasmiddel. Dit kun je het beste doen met een microvezel doek. Dit is namelijk de beste optie om de pannendrager schoon te maken zonder deze te beschadigen.

Hilde
Tip #21346


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen