Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Grillplaat schoonmaken

Hoe kun je het beste een grillplaat schoonmaken?

Met deze tips kun je de hardnekkigste etensresten en aangekoekte bakresten weer van je grillplaat poetsen. Goed en grondig je grillplaat schoonmaken doe je met deze handige tips van oma:

Grillplaat schoonmaken met zout

Een grillplaat krijg je schoon door er zout (redelijk wat) op te strooien en te borstelen met staalwol of een staalborstel. Zodra de plaat schoon is, met water naspoelen en drogen.

Tipper bas
Tip #4698


Grillplaat schoonmaken met afwasmiddel

Laat allereerst de grillplaat weken, ga vervolgens met een nylon schuursponsje over het aangebrande eten. Ga niet te hard in op de het boven laagje, een grillpan hoeft niet perfect schoon gemaakt te worden voor het volgende gebruik. Als je klaar bent met het sponsje kan je de grillplaat weer droog maken met een theedoek. Een heel klein beetje olie op de plaat zal de grillplaat ook nog goed beschermen.

JanetteB
Tip #18065


Hoe een Grillplaat schoonmaken?

Een grillplaat wil ik altijd wel schoon hebben voordat ik er wat nieuws op leg. Ik heb daar gelukkig een makkelijke manier voor gevonden. Ik doe de grillplaat in water en daarna doe ik er een scheutje afwasmiddel bij. Als ik dit gedaan heb, dan hoef ik het alleen nog maar schoon te schrobben als het een tijdje heeft staan weken. Dan hoef ik er niet zo heel veel moeite in te gaan steken.

Anoniem
Tip #20416


Grillplaat schoonmaken met soda

Als je een grillplaat hebt, is het natuurlijk wel belangrijk om deze goed schoon te maken. Dit komt omdat je anders smaken van ander eten dat je er op gegrilld hebt nog kunt proeven. Het schoonmaken van je grillplaat kun je goed doen met soda en afwasmiddel. Dit komt omdat dit alle smaken en viezigheid van de plaats af krijgt.

Cinda
Tip #21348


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen