Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Groente bereiden

Welke tips zijn er voor het bereiden van groente?

Waar moet je aan denken bij het bereiden van groente: over het koken, wokken, bakken, wassen, schillen en blancheren van groente. De beste tips van oma voor de bereiding van groente

Hoe je groente het beste rauw kan eten/bereiden

Groente die men rauw wil eten kan men het best eerst in water met zout of azijn wassen (ongedierte komt boven drijven). Daarna wassen met gewoon water.

Tip #758


Koud water behoudt de frisse kleur van groenten

Wil je de mooie, originele, frise kleur van groenten ook na het koken behouden? Voeg dan koud water (i.p.v. gekookt/warm water) toe.

Henrike Siebers
Tip #759


Groente bereiden in de over voor variatie

Ik hoor vaak mensen die vinden dat groente zo saai is om te eten, maar er zijn talloze manieren om er wat lekkerders van te maken. Zo kan je vrijwel alle groente roosteren in de over en verander je de smaak. Op deze manier kan je echt honderden nieuwe gerechten bereiden met groente.

Kim
Tip #19449


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen