Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Honing vloeibaar maken

Hoe kun je versuikerde honing weer zacht maken?

Wanneer je honing is versuikerd / gekristalliseerd kan je met deze handige tips de honing weer zacht en vloeibaar maken

Honing in water maakt vloeibaar

Honing wat gekristalliseerd is wordt weer vloeibaar door de pot enige tijd in heet water te zetten.

Tip #762
0 0




Zet honing in de magnetron om het vloeibaar te maken

Versuikerde honing wordt weer vloeibaar als u de pot eventjes (± ½ min-1 min)in de magnetron verwarmd.

S. Pèrsons
Tip #1252
0 0




Honing vloeibaar maken door te verwarmen

Gekristalliseerde honing vloeibaar maken. Verwarmen tot 40 gaden Celsius, bij hogere temperatuur gaan de enzymen verloren. NOOIT vloeibaar maken in de magnetron.

E.M. Vermeulen
Tip #2316
0 0




Zet een schoteltje onder de honing

Honing lekt altijd, hoe voorzichtig je er ook mee omgaat. Mijn tip is om onder het honingpotje een schoteltje te doen. Deze vangt de honing op. Af en toe een keer het schoteltje afwassen. Zo blijft je kast schoon en hoef je niet constant in de weer met een poetsdoekje.

Marianne
Tip #4714
0 0