Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Jus oma's recept

Hoe kun je lekkere jus maken zoals Oma dat ook doet?

Jus maken: zo maak je overheerlijke jus zoals alleen oma dat kan:

Suiker maakt jus donker

Jus wordt donkerder als u er suiker aan toevoegt.

Tip #767


Water van aardappelen gebruiken voor jus

Bij het braden van vlees geen water toevoegen maar het water van de aardappelen (tijdens het koken van de aardappelen)de jus wordt dan vanzelf gebonden en je hebt geen bindmiddel nodig.

Tip #2188


Vet in zakje gieten i.p.v. door de gootsteen spoelen

Koop een tafelafvalbakje en hang er een diepvrieszakje van 3 ltr. in, giet hier het vet of jus in. Nooit geen verstopte gootsteen meer.

A.m.arts
Tip #2885


Ui maakt jus donkerder

Jus licht van kleur? Doe de buitenschil of een gedeelte ervan van een ui in de braadpan tijdens het braden.Voordeel ten opzichte van een schep suiker is dat het niet zoet smaakt daarna!

Botte van der Kooij
Tip #769


Vlees braden met buisman

Braad het vlees(runderlap of kip oid) aan, zet het vuur wat lager, strooi 1 a 2 lepeltjes Buisman aan de zijden van de pan, doe er verwarmd water bij, na en half uur vlees draaien en lekker bruin is uw vlees en lekkere bruine jus .

Agnes
Tip #1456


Jus invriezen in ijsblokjes zakje

Ik maak jus voor een lange tijd. Als de jus klaar is giet ik het in een ijsblokjes zakje en vries het in. Zo kan ik per dag jus eruit halen

Astrid
Tip #1623


Jus invriezen

Jus is heerlijk bij aardappelen, maar veelal blijft er na het eten zoveel over. Verdeel de jus in ijsblokjes, zo hoef je niet elke keer nieuwe jus aan te maken en heb je handige hoeveelheden...

Annie
Tip #3081


Gebruik water van de groenten om jus te maken

Gooi aardappelnat en groentenat niet weg maak er lekkere gezonde jus mee inplaats van de jus te verdunnen met water!

Anne
Tip #5049


Jus blijft vloeibaar door olijfolie

Wilt u niet die dikke laag jus uit de pan moeten scheppen? Of wilt u dat de jus vloeibaar blijft waardoor er geen vel over komt? Doe dan een deel olijfolie bij de gewone bak en braad boter in de pan en de jus zal vloeibaar blijven.

Marianne P
Tip #5787


Jus maken met een bouillonblokje

Als je braadvocht te flauw is maak je een snelle jus door er een bouillonblokje en een scheut water aan toe te voegen.

Karen
Tip #768


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen