Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je braadvocht te flauw is maak je een snelle jus door er een bouillonblokje en een scheut water aan toe te voegen.

5 0 0


Jus licht van kleur? Doe de buitenschil of een gedeelte ervan van een ui in de braadpan tijdens het braden.Voordeel ten opzichte van een schep suiker is dat het niet zoet smaakt daarna!

5 0 0


Jus is heerlijk bij aardappelen, maar veelal blijft er na het eten zoveel over. Verdeel de jus in ijsblokjes, zo hoef je niet elke keer nieuwe jus aan te maken en heb je handige hoeveelheden...

5 0 0


Koop een tafelafvalbakje en hang er een diepvrieszakje van 3 ltr. in, giet hier het vet of jus in. Nooit geen verstopte gootsteen meer.

5 0 0


Ik maak jus voor een lange tijd. Als de jus klaar is giet ik het in een ijsblokjes zakje en vries het in. Zo kan ik per dag jus eruit halen

5 0 0


Bij het braden van vlees geen water toevoegen maar het water van de aardappelen (tijdens het koken van de aardappelen)de jus wordt dan vanzelf gebonden en je hebt geen bindmiddel nodig.

5 0 0


Wilt u niet die dikke laag jus uit de pan moeten scheppen? Of wilt u dat de jus vloeibaar blijft waardoor er geen vel over komt? Doe dan een deel olijfolie bij de gewone bak en braad boter in de pan en de jus zal vloeibaar blijven.

5 0 0


Braad het vlees(runderlap of kip oid) aan, zet het vuur wat lager, strooi 1 a 2 lepeltjes Buisman aan de zijden van de pan, doe er verwarmd water bij, na en half uur vlees draaien en lekker bruin is uw vlees en lekkere bruine jus .

5 0 0


Gooi aardappelnat en groentenat niet weg maak er lekkere gezonde jus mee inplaats van de jus te verdunnen met water!

5 0 0


Jus wordt donkerder als u er suiker aan toevoegt.

5 0 0