Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kaas raspen(grof) en door het gehakt mengen en dan braden erg lekker. Hiervoor zijn restanten prima geschikt.

0 0


Kaas word veel langer en beter bewaard zonder dat het gaat schimmellen als u het zodoet; leg de kaas op keuken papier met daar tussen twee suiker klontjes in een goed afsluitbaren bak het vocht trekt dan in de suikerklontjes en de kaas blijft droog, en lekker, vervang de klontjes als ze kletsnat zijn.

0 0


Allerlei verscheidene restjes kaas (brie, camembert, blauw geaderde, gorgonzola, e.d.) kunnen gemakkelijk in de diepvries bewaard worden om achteraf te verwerken in sausen, soepen, ...

0 0


Kaas gaat niet zo snel schimmelen als u erop let dat u ALLEEN de korst vasthoud bij het gebruik van de kaas. De bacterien op je handen veroorzaken namelijk een groot deel van de schimmel op de kaas.

0 0


Als kaas te lang blijft liggen, kan er schimmel erop komen. Dit kan je voorkomen door een suikerklontje tussen de kaas en de verpakking te leggen.

0 0


Als je hele zachte kaas hebt, die gaat rimpelen als je hem schaaft, kun je een stukje papier om het snijvlak van de kaasschaaf doen. Het klinkt heel raar, maar probeer het, het werkt echt!

0 0