De beste tips
Koken met Kaas
#1. Geraspte kaas door gehakt mengen
Kaas raspen(grof) en door het gehakt mengen en dan braden erg lekker.
Hiervoor zijn restanten prima geschikt.
Koken met Kaas
#2. Suikerklontjes voorkomen het schimmelen van kaas
Kaas word veel langer en beter bewaard zonder dat het gaat schimmellen als u het zodoet; leg de kaas op keuken papier met daar tussen twee suiker klontjes in een goed afsluitbaren bak het vocht trekt dan in de suikerklontjes en de kaas blijft droog,
en lekker, vervang de klontjes als ze kletsnat zijn.
Koken met Kaas
#3. Resten kaas in vriezer bewaren voor soepen
Allerlei verscheidene restjes kaas (brie, camembert, blauw geaderde, gorgonzola, e.d.) kunnen gemakkelijk in de diepvries bewaard worden om achteraf te verwerken in sausen, soepen, ...
De nieuwste tips
Koken met Kaas
Stuk papier helpt bij schaven zachte kaas
Als je hele zachte kaas hebt, die gaat rimpelen als je hem schaaft, kun je een stukje papier om het snijvlak van de kaasschaaf doen. Het klinkt heel raar, maar probeer het, het werkt echt!
Koken met Kaas
Suikerklontje tussen plakken kaas
Als kaas te lang blijft liggen, kan er schimmel erop komen. Dit kan je voorkomen door een suikerklontje tussen de kaas en de verpakking te leggen.
Koken met Kaas
Alleen korst vasthouden bij gebruik van kaas
Kaas gaat niet zo snel schimmelen als u erop let dat u ALLEEN de korst vasthoud bij het gebruik van de kaas.
De bacterien op je handen veroorzaken namelijk een groot deel van de schimmel op de kaas.