Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Zet na kaasfondue alles in koud water. Zelfs aangekoekte bodem van pan. Na enkele uurtjes gewoon afspoelen.

3 5 1 0


Voor het kaasfondeuen de pan in smeren met een teen knoflook. Zo koekt de pan niet aan en onstaat er een dikke korst onder in die kun je makkelijk verwijderen als de pan leeg gegeten is. Daarna de pan vullen met warm water en vaatwaspeder of tablet nachtje laten weken en de volgende dag kun je hem zo schoonspoelen.

3 5 1 0


Kaas raspen(grof) en door het gehakt mengen en dan braden erg lekker. Hiervoor zijn restanten prima geschikt.

5 0 0


Kaas word veel langer en beter bewaard zonder dat het gaat schimmellen als u het zodoet; leg de kaas op keuken papier met daar tussen twee suiker klontjes in een goed afsluitbaren bak het vocht trekt dan in de suikerklontjes en de kaas blijft droog, en lekker, vervang de klontjes als ze kletsnat zijn.

5 0 0


Allerlei verscheidene restjes kaas (brie, camembert, blauw geaderde, gorgonzola, e.d.) kunnen gemakkelijk in de diepvries bewaard worden om achteraf te verwerken in sausen, soepen, ...

5 0 0


Kaas gaat niet zo snel schimmelen als u erop let dat u ALLEEN de korst vasthoud bij het gebruik van de kaas. De bacterien op je handen veroorzaken namelijk een groot deel van de schimmel op de kaas.

5 0 0


Hiermee kun je een komkommer en/of een courgette heel gemakkelijk schillen.

5 0 0


Als de kaasschaaf de plakjes kaas te dik afschaaft gewoon een vloeitje om het snijgedeelte vouwen, en je krijgt dunnere plakjes.

5 0 0


Pan laten aanbranden of plakkerig van de kaasfondue? Een laagje water met een tablet steradent doet wonderen. Pannen met kaasfondue overigens nooit met warm water afwassen, want dan smelt de kaas weer en kun je je afwasborstel zó weggooien. Gebruik ijskoud water, waardoor de kaas stolt en veeg de fondue er dan uit met toiletpapier. Daarna eventueel ook nog de steradent truc toepassen en je hebt er geen omkijken meer naar.

5 0 0


Nog een manier om je kaasfonduepan makkelijk schoon te krijgen: Laten staan tot de volgende dag en dan kun je met een houten spatel de kaasresten er zo uitschrapen!

5 0 0


De pan van de kaasfondue gewoon laten afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je de resten met een mesje er makkelijk van afschrapen en daarna afwassen.

5 0 0


Ik maak mijn caquelon heel makkelijk schoon door hem een paar uur onder water met wat scheppen zout te laten weken.

5 0 0


Als je hele zachte kaas hebt, die gaat rimpelen als je hem schaaft, kun je een stukje papier om het snijvlak van de kaasschaaf doen. Het klinkt heel raar, maar probeer het, het werkt echt!

5 0 0


Als kaas te lang blijft liggen, kan er schimmel erop komen. Dit kan je voorkomen door een suikerklontje tussen de kaas en de verpakking te leggen.

5 0 0