Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zet na kaasfondue alles in koud water. Zelfs aangekoekte bodem van pan. Na enkele uurtjes gewoon afspoelen.

2 0


Pan laten aanbranden of plakkerig van de kaasfondue? Een laagje water met een tablet steradent doet wonderen. Pannen met kaasfondue overigens nooit met warm water afwassen, want dan smelt de kaas weer en kun je je afwasborstel zó weggooien. Gebruik ijskoud water, waardoor de kaas stolt en veeg de fondue er dan uit met toiletpapier. Daarna eventueel ook nog de steradent truc toepassen en je hebt er geen omkijken meer naar.

1 0


Nog een manier om je kaasfonduepan makkelijk schoon te krijgen: Laten staan tot de volgende dag en dan kun je met een houten spatel de kaasresten er zo uitschrapen!

1 0


Voor het kaasfondeuen de pan in smeren met een teen knoflook. Zo koekt de pan niet aan en onstaat er een dikke korst onder in die kun je makkelijk verwijderen als de pan leeg gegeten is. Daarna de pan vullen met warm water en vaatwaspeder of tablet nachtje laten weken en de volgende dag kun je hem zo schoonspoelen.

1 0


De pan van de kaasfondue gewoon laten afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je de resten met een mesje er makkelijk van afschrapen en daarna afwassen.

0 0


Ik maak mijn caquelon heel makkelijk schoon door hem een paar uur onder water met wat scheppen zout te laten weken.

0 0