Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Keukenkastjes schoonmaken

Hoe kun je de buitenkant van keukenkastjes schoonmaken?

Niets is vervelender dan van die plakkende keukenkastjes en vetvlekken op keukenkastjes. Via onderstaande tips kan je deze gemakkelijk verwijderen.

Keukenkastjes insmeren met wasverzachter

Na het schoonmaken de bovenkant van de kastjes insmeren met een beetje onverdunde wasverzachter. Gebruik hiervoor keukenrol of een doekje. Bij de volgende schoonmaakronde veeg je de vettigheid er zo van af.

Careline
Tip #2610


Spiegels bovenin de keukenkastjes

Aangezien ik klein ben (1,56 m) moet ik altijd op een trapje of stoel staan om in hoge kasten te kijken. Nu heeft mijn man spiegeltegeltjes boven in de kasten geplakt. Ik kan nu vanaf de grond zien wat erin staat. En klim alleen op een trapje als het nodig is.

Berna Lindelauf-Felder
Tip #975


Wasbenzine krijgt vet van keukenkastjes

Keukenkastjes worden snel vet bovenop. Met wasbenzine kan je het vet er snel afkrijgen. Je kan ook kranten of vershoudfolie op de kastjes leggen.

Marieke
Tip #1602


Bovenkant keukenkastjes schoon houden

Keukenkastjes aan de bovenkant schoon houden: Doe er na het schoonmaken huishoudfolie over heen dan kan je als dat vies is het zo weer verwijderen en nieuwe op doen, nooit meer poetsen.

Marieke
Tip #4259


Kranten bovenop keukenkastjes

Keukenkastjes worden altijd vet bovenop. Wanneer je er kranten,-of patroonpapier oplegt, gooi je dit zo weg en hoef je niet te boenen.

S. Anema
Tip #777


Keukenkastjes poetsen met soda

Bovenop de keukenkastjes hoeft echt geen papier, flink warm water met soda en de klus is snel klaar.

Marian
Tip #1626


Leg kranten op keukenkastjes

Keukenkastjes worden bovenop ontzettend vet en is meestal weer een flinke klus om deze schoon te krijgen; mijn vriendin gaf de tip hier gewoonweg een stuk papier op de kastjes te leggen en deze eens in de zoveel tijd te vervangen; je ziet ze niet zitten en uw keuken is in een oogwenk ontvet!

Linda
Tip #778


Vet trekt in kranten

Geen afzuiger in de keuken en wel iedere maand in de weer om de vetaanslag op de bovenkant van de keukenkastjes weg te schrobben? Leg voortaan een paar kranten onzichtbaar op de kastjes en vervang ze om de maand. Het meeste vet trekt in de kranten.

Tip #976


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen