Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Keuken voorraad bewaren

Waarin kun je ingrediënten makkelijk bewaren?

Het bewaren van ingrediënten in de keuken is een expertise an sich. Lees hoe Oma dit altijd doet.

Plastic flesjes als opbergmiddel

Heldere plastic flesjes (van b.v.bronwater)zijn uitstekende ruimtebesparende voorraadbusjes voor kleine hoeveelheden van b.v. rijst, losse thee, mayzena enz.Inhoud is zichtbaar en voor de zekerheid een etiket erop. Om te vullen een ruime trechter gebruiken of van papier een "puntzak"-trechter maken.

Loes
Tip #2585


Ingrediënten goed bewaren

Als je ingrediënten goed wilt bewaren dan moet je dat altijd in een luchtdicht potje doen. Het liefst op een donkere / droge plek.

JanetteB
Tip #18069


Keuken voorraad bewaren, hoe doe je dat?

Ik ben iemand die niet wil verspillen. Het is dan ook maar goed dat ik weet hoe ik een keukenvoorraad moet bewaren. Dan voorkom ik dat ik een hele hoop weg moet gooien. Ik gebruik plastic flessen. Op die manier is het lucht dicht en kan ik precies zien wat er allemaal in zit. Dit werkt al jaren voor mij en daarom doe ik het ook nog steeds op die manier.

Miep
Tip #20422


Keuken voorraad bewaren in speciale potjes

Als je veel voorraad hebt in je keuken, kan het verstandig zijn om deze te bewaren in speciale potjes. Het is namelijk belangrijk dat de ingrediënten in een luchtdichte pot zitten. Dit zorgt er namelijk voor dat alles vers blijft en ook veel smaak blijft houden. Het is belangrijk om hier voor te zorgen.

Theo
Tip #21354


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen