Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Cacao klontjes

Hoe voorkom je klontjes als je water en cacao mengt?

Zogenaamde cacao klontjes moeten voorkomen worden in een heerlijk glas chocolademelk. Dit is hoe je dit kan doen.

Chocoladepoeder klontvrij oplossen

Bij van die oploschocoladepoeder (voor in water met name) krijg ik altijd van die klontjes. Dit kan verholpen worden door even een schepje suiker te mengen met de poeder. Geen klontjes meer!

Lisanne
Tip #2288


Cacaokorreltjes laten oplossen

Cacao bevat vet waardoor het waterafstotend is. Roeren is een goede oplossing om dit tegen te gaan. Hoe slechter de cacao poeder (en dus hoe meer suiker er is toegevoegd) hoe makkelijker de cacao klontjes oplossen in het water. Echte goede cacao moet je dus veel beter roeren, sterker nog echte goede cacao kan je niet eens mixen met water en gaat op de bodem liggen. Het zijn chemische middeltjes die ervoor zorgen dat alles goed vermengbaar is.

JanetteB
Tip #18054


Cacao klontjes verhelpen

Ik wil geen cacao klontjes. Daarom verhelp ik het altijd met een schepje suiker bij de poeder in. Dan heb je geen last meer van cacao klontjes. Werkt voor mij prima.

Cacao
Tip #20423


Cacao klontjes verhelpen met een zeefje

Als je chocolademelk wilt drinken, is het natuurlijk wel zo makkelijk dit met een poeder te doen. Dit is vaak namelijk erg lekker om te drinken. Echter komt het hierbij vaak voor dat er veel klontjes in zitten. Deze kun je in de meeste gevallen gelukkig verhelpen met een zeefje. Door het cacaopoeder eerst door een zeefje te halen, zal het niet zo snel gaan klonteren.

Xabiu
Tip #21355


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen