Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Cacao klontjes

Hoe voorkom je klontjes als je water en cacao mengt?

Zogenaamde cacao klontjes moeten voorkomen worden in een heerlijk glas chocolademelk. Dit is hoe je dit kan doen.

Chocoladepoeder klontvrij oplossen

Bij van die oploschocoladepoeder (voor in water met name) krijg ik altijd van die klontjes. Dit kan verholpen worden door even een schepje suiker te mengen met de poeder. Geen klontjes meer!

Lisanne
Tip #2288
0 0




Cacaokorreltjes laten oplossen

Cacao bevat vet waardoor het waterafstotend is. Roeren is een goede oplossing om dit tegen te gaan. Hoe slechter de cacao poeder (en dus hoe meer suiker er is toegevoegd) hoe makkelijker de cacao klontjes oplossen in het water. Echte goede cacao moet je dus veel beter roeren, sterker nog echte goede cacao kan je niet eens mixen met water en gaat op de bodem liggen. Het zijn chemische middeltjes die ervoor zorgen dat alles goed vermengbaar is.

JanetteB
Tip #18054
0 0