Wrijven aan roestvrij staal
Knoflook- of uienlucht aan je handen? Wrijf ze dan even aan de roestvrijstalen wasbak en de geur is van je handen!
Als je knoflook hebt gesneden dan stinken je handen naar knoflook. Hou je handen na het snijden onder koud stromend water. Niet wrijven en ook geen zeep gebruiken. Gewoon even simpel onder het koude stromende water houden voor een half minuutje en je handen ruiken niet naar de knoflook.
Om de knoflooklucht uit uw mond te houden: Pel de knoflook en snij deze doormidden. Snij hierna het hart (een witte/soms groene nerf) eruit. Dit gaat al erg veel van de geur tegen. Eet na het eten nog (bij voorkeur vers takje) peterselie en de geur is zo goed als weg. Om knoflooklucht van uw handen af te krijgen wast u ze met zeep aangevuld met wat keukenzout.
Gebruik voor het verwijderen van een knoflook (of uien-) geur aan je handen, een klein staalzeepje. Dit haalt de geur direct weg. Je kan ook eventueel je vingers even (voorzichtig!) over je mes heen halen, omdat dit roestvrije staal hetzelfde werkt.
Maak de knoflook-tenen schoon. Snijd de tenen in blokjes. Doe de blokjes in een diepvries-zakje,dan in een diepvriesbakje. En het geheel de vriezer in, en als je wat knoflook nodig hebt...[al is het bevroren]heb je het altijd vers in huis. TIP:de knoflook wel in diepvries-zakje en diepvries-bakje houden,anders verspreid de geur zich!!
Stuur ons je tips en help iedereen verder.
Als je knoflookteentjes lang wilt bewaren en vers houden, pel ze dan, doe ze in een leeg potje en schenk vol met olijfolie tot de teentjes onder staan. De teentjes blijven zo maanden lang vers. Bovendien heb je zo een heerlijke knoflookolie-basis voor je sla!
Knoflook in olie langer dan enkele dagen bewaren is LEVENSGEVAARLIJK. Zie http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/clostridium-botulinum.aspx
Pel een aantal tenen knoflook. Doe deze in een goed afsluitbare pot. Schenk er zoveel olijf- of zonnebloem olie op dat ze ruim onderstaan. Laat een paar dagen staan en je hebt een lekkere knoflook olie voor sla etc.
Niet te lang bewaren (na genoemde paar dagen zo ongeveer weggooien)!. Zie http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/clostridium-botulinum.aspx
Bij het vermalen van knoflook met een knoflookpers krijgen veel mensen de geur niet meer van hun vingers. Dit is te voorkomen door de knoflook mét schil in de pers te stoppen en er hard doorheen te drukken. Wat achterblijft kan met een schilmesje door het eten worden gedaan. Weg geur!
Stuur ons je tips en help iedereen verder.