Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pak knoflook of uien die u wilt gaan snijden altijd met natte handen vast. Zo blijft de geur veel minder aan uw handen hangen.

5 0 0






Om de geur na het eten van knoflook te verminderen kun je 2 dingen doen. Melk drinken of verse peterselie kauwen. De volgende ochtend wordt je dan niet wakker met een knoflookkegel.

5 0 0






Om het velletje makkelijk van de knoflook af te pellen, even met een mes op het teentje drukken.

5 0 0






De geur van knoflook aan je vingers verdwijnt door met je vingers na het snijden over de binnenkant van je (metalen) wasbak te wrijven.

5 0 0






Bak op het laatste moment uw knoflook mee in een gerecht. Knoflook wordt bitter van smaak indien het te heet wordt.

5 0 0






Als je de nare lucht van knoflook wil vermijden, snij dan de kern uit de knoflook weg dan zul je niets ruiken.

5 0 0






Na het eten van knoflook een stukje pure chocolade eten en je tanden poetsen en weg is de mondgeur!

5 0 0






Als je de ongepelde knoflooktenen voor gebruik 20 minuten in de oven legt (wikkelen in aluminiumfolie) dan wordt de smaak zoeter, de teen zachter en heb je de volgende dag minder last van een knoflookgeur!

5 0 0






Als je niet wil dat je vingers ruiken bij het pellen van knoflook dan was je handen met gewoon keukenzout en dan pas met water.

5 0 0






Knoflook- of uienlucht aan je handen? Wrijf ze dan even aan de roestvrijstalen wasbak en de geur is van je handen!

5 0 0






Doe een hoeveelheid zout in je handen en wrijf met je handen op elkaar. Even je handen wassen en de geur van knoflook is verdwenen.

5 0 0






Last van knoflookadem na een maaltijd? Drink een glas rode wijn bij het eten.

5 0 0






Moet je heel veel tenen knoflook van het velletje ontdoen: Leg ze even in het water en je haalt het velletje er zo af. Tip van een kok.

5 0 0






Als je gerechten eet met knoflook of knoflook snijdt ruiken je handen daarna verschrikkelijk (vind ik dan) je kunt ze dan het beste helemaal insmeren met tandpasta en even laten drogen daarna afwassen met water en klaar!

5 0 0






Heb je knoflook gesneden en ruiken je handen daarna ook zo "lekker"? De allerbeste manier is: wrijf je (beetje natte) vingers/handen langs je roestvrijstalen gootsteen en de geur is weg!

5 0 0






Om de knoflooklucht uit uw mond te houden: Pel de knoflook en snij deze doormidden. Snij hierna het hart (een witte/soms groene nerf) eruit. Dit gaat al erg veel van de geur tegen. Eet na het eten nog (bij voorkeur vers takje) peterselie en de geur is zo goed als weg. Om knoflooklucht van uw handen af te krijgen wast u ze met zeep aangevuld met wat keukenzout.

5 0 0






Gebruik voor het verwijderen van een knoflook (of uien-) geur aan je handen, een klein staalzeepje. Dit haalt de geur direct weg. Je kan ook eventueel je vingers even (voorzichtig!) over je mes heen halen, omdat dit roestvrije staal hetzelfde werkt.

5 0 0






Als je knoflook hebt gesneden dan stinken je handen naar knoflook. Hou je handen na het snijden onder koud stromend water. Niet wrijven en ook geen zeep gebruiken. Gewoon even simpel onder het koude stromende water houden voor een half minuutje en je handen ruiken niet naar de knoflook.

5 0 0






Pel een aantal tenen knoflook. Doe deze in een goed afsluitbare pot. Schenk er zoveel olijf- of zonnebloem olie op dat ze ruim onderstaan. Laat een paar dagen staan en je hebt een lekkere knoflook olie voor sla etc.

5 0 1






Om geen last van knoflookgeur in huis of adem te hebben, moet u de teentjes knoflook eerst een paar minuten in kokend heet water laten staan. Maakt het pellen ook makkelijker.

5 0 0






Op een eenvoudige manier de lookgeur van je handen verwijderen: Nadat je knofllok hebt gesneden wrijf je gewoon even met je vingers over het lemet van het mes onder warm water, de geur is gegarandeerd weg!

5 0 0






Gebruik een roestvrijstalen zeepje, deze neemt de geur totaal op, is te gebruiken zoals een gewone zeep en raakt nooit op!

5 0 0






Als je knoflookteentjes lang wilt bewaren en vers houden, pel ze dan, doe ze in een leeg potje en schenk vol met olijfolie tot de teentjes onder staan. De teentjes blijven zo maanden lang vers. Bovendien heb je zo een heerlijke knoflookolie-basis voor je sla!

5 0 1






Bij het vermalen van knoflook met een knoflookpers krijgen veel mensen de geur niet meer van hun vingers. Dit is te voorkomen door de knoflook mét schil in de pers te stoppen en er hard doorheen te drukken. Wat achterblijft kan met een schilmesje door het eten worden gedaan. Weg geur!

5 0 0






Maak de knoflook-tenen schoon. Snijd de tenen in blokjes. Doe de blokjes in een diepvries-zakje,dan in een diepvriesbakje. En het geheel de vriezer in, en als je wat knoflook nodig hebt...[al is het bevroren]heb je het altijd vers in huis. TIP:de knoflook wel in diepvries-zakje en diepvries-bakje houden,anders verspreid de geur zich!!

5 0 0






Knoflook snijden zonder stinkvingers? Ga naar de Action en koop voor 99 cent een knoflooksnijder.

5 0 0