Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Knoflook adem

Wat kun je doen tegen knoflookadem?

Een knoflookadem kan op werk of op een formele locatie vervelend zijn. Lees hier hoe je van die knoflookadem af komt. Knoflookadem tips van Oma.

Tip tegen knoflookadem

Om geen last van knoflookgeur in huis of adem te hebben, moet u de teentjes knoflook eerst een paar minuten in kokend heet water laten staan. Maakt het pellen ook makkelijker.

Ap Zijlstra
Tip #1478


Rode wijn tegen knoflook adem

Last van knoflookadem na een maaltijd? Drink een glas rode wijn bij het eten, hierdoor zal de knoflook adem minder zijn.

Nel
Tip #3412


Peterselie en donkere chocolade

De beste manier om de knoflook lucht uit je adem te halen is door op peterselie te kauwen, het kan ook met een stuk donkere chocolade (85%).

Ton Koorevaar
Tip #14376


Knoflookadem voorkomen

Als je graag gerechten eet met knoflook, maar geen knoflookadem wilt naderhand, zorg er dan voor dat je bij het snijden van de knoflook eerst het groene ‘fliebertje’ verwijdert. Snijd de knoflookteen in de lengte doormidden. Je ziet in 1 of beide helften een soort losliggend fliebeldingetje. Peuter dit eruit en gooi het weg. Dit stukje van de knoflook veroorzaakt namelijk de slechte adem.

MjimMjam
Tip #16725


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen