Tip tegen knoflookadem
Om geen last van knoflookgeur in huis of adem te hebben, moet u de teentjes knoflook eerst een paar minuten in kokend heet water laten staan. Maakt het pellen ook makkelijker.
Als je graag gerechten eet met knoflook, maar geen knoflookadem wilt naderhand, zorg er dan voor dat je bij het snijden van de knoflook eerst het groene ‘fliebertje’ verwijdert. Snijd de knoflookteen in de lengte doormidden. Je ziet in 1 of beide helften een soort losliggend fliebeldingetje. Peuter dit eruit en gooi het weg. Dit stukje van de knoflook veroorzaakt namelijk de slechte adem.
Tachtig procent van de wereldbevolking eet zich een breuk aan knoflook en doen er geen moer aan om dat te verbergen. Inmiddels hebben we hier in Nederland te maken met een multiculturele samenleving waarvan ook meer dan de helft knoflook gebruikt. Ik vind dat de opmerkingen "wat stink je naar knoflook" al jaren achterhaald is en de mensen die kritiek hebben erg bekrompen zijn. Ik kan me nog herinneren dat vroeger meisjes die vanuit Indonesie hier naar toe kwamen er mooi waren en ook erg naar knoflook roken. Maar daar hadden we geen bezwaar tegen als we de kans kregen om met zo'n schoonheid ergens te staan zoenen. Dus waarom je nu anno 2015 zorgen maken over het feit dat je naar knoflook ruikt, terwijl het zo gezond is ? Zin in een heerklijk recept "knoflook aardappelsoep" ? Laat maar weten.
Stuur ons je tips en help iedereen verder.