Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kalkaanslag pan

Hoe kun je kalk uit een pan verwijderen?

Kalk in de pan is vervelend en kan het koken vervelend beïnvloeden. Lees welke tips jou kunnen helpen als je kalk uit de pan wilt verwijderen.

Kalk verwijderen van kookpot met citroen

Ik was mijn kookpotten met citroen om de kalk weg de doen.

Jamal
Tip #4494


Kalkaanslag pan verwijderen

Kalkaanslag van een pan kan je het beste verwijderen met een sponsje vol met schoonmaakazijn. Dit is de beste methodiek om kalkaanslag goed aan te pakken.

JanetteB
Tip #18079


Kalkaanslag pan verwijderen

Volgens mij wil niemand kalk in zijn of haar eten. Ik gebruik citroen om de pannen mee te wassen. Hierdoor gaat de kalkaanslag een heel stuk makkelijker weg dan wanneer je het met afwasmiddel doet.

Tip
Tip #20425


Witte azijn tegen kalkaanslag in een pan

Na een pan een hele tijd gebruikt te hebben, is de kans groot dat hier kalkaanslag in komt te zitten. Vooral als je veel kookt in een pan komt dit voor. Het kan helpen om hier witte azijn voor te gebruiken. Voor de pan een half uur te koken met wat water een twee eetlepels witte azijn er in, wordt alle kalkaanslag opgelost in het water. Dit zorgt er voor dat je pan weer verder kan zonder kalkaanslag. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent.

Nine
Tip #21357


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen