Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kruiden gebruiken

Welke tips zijn er voor het gebruik van kruiden in de keuken?

Kruiden in de keuken, wat zijn de beste tips voor het gebruik van kruiden in de keuken? Je leest oma's tips en de tips van andere bezoekers over wat je allemaal kan met kruiden

Kruiden drogen in een keukenrol in de magnetron

Verse kruiden over? Droog ze tussen 2 stukken keukenrol in de magnetron. Goed uitspreiden en zorgen dat de kruiden volledig droog zijn: ze zijn dan makkelijk te verkruimelen. In afgesloten potje bewaren.

Caroline
Tip #1996


Kruiden in een koffiefilter

Als je b.v hache wilt maken dan zit altijd met losse kruiden in de pan.(meerdere toepassingen mogelijk) Dit kun je oplossen door de kruiden in een koffiefilter te doen deze dicht vouwen en een nietje erin. Naderhand kun je zo het kruidenzakje verwijderen.

Walter
Tip #2681


Wens doen bij een kruidnagel

In Hachee en in de pan jus van het rundvlees zitten altijd kruidnagels. Mocht een kind zo"n kruidnagel in zijn bord vinden, maak hem blij, en zeg dat hij dan een wens mag doen.

Oma Els
Tip #2842


Drogen in een plastic in de diepvries

Het drogen van kruiden, o.a. bieslook, lavas, tijm, peterselie, selderie,etc. Doe de kruiden in een plastic zakje in de diepvries. Haal ze na ca 2 dagen er weer uit, verdeel de inhoud op een stuk keukenrol en laat het een paar dagen drogen op een matig warme plaats. Hierna is het bros en kun je ze in een glazen flesje of potje doen. Veel goedkoper dan elke keer kruiden kopen!

Henny Meutgeert
Tip #3288


Doe de kruiden in een theebuiltje

Leg de kruiden(thym,laurier) in een theebuiltje in de kookpan. Het is heel gemakkelijk om de kruiden uit de pan te halen.

Annie Leontine S
Tip #5438


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen