Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tijdens het koken van macaroni of spaghetti is een klontje boter niet alleen handig om plakken tegen te gaan, ook is het handig tegen overkoken van de pan.

5 0 0


Als u wilt dat het water van de macaroni niet overkookt, voeg dan een beetje zout toe. Doe dit pas als het water al kookt, anders duurt het langer voordat het water zal koken. Om wat smaak aan macaroni toe te voegen, kunt u in plaats van zout ook een bouillonblokje toevoegen.

5 0 0


Heb ik van mijn moeder geleerd; In plaats van zout bij het water te doen, doen wij er een bouillon blokje bij. Erg lekker! Krijgt uw deegwaren nog meer smaak.

5 0 0


Om te voorkomen dat de pasta aan pan plakt of aan elkaar kleeft kun je een paar druppels olijfolie aan het water toevoegen of aan de pasta nadat het water is afgegoten.

5 0 0


Om te voorkomen dat je macaroni of spaghetti aan elkaar plakt, moet je het afspoelen met koud water. Hierdoor spoel je het zetmeel eraf, zodat het niet meer aan elkaar gaat plakken.

5 0 0


Bij het maken van spaghetti doe altijd een schepje boter bij zo plakt de spaghetti niet aan de pan.

5 0 0


Olijfolie of boter toevoegen aan gekookte pasta is niet nodig en bovendien zonde van je olie! Laat gewoon het laatste beetje kookvocht in de pan zitten, en het plakt niet aan elkaar!

5 0 0


Om tegen te gaan dat de macaroni en spaghetti overkookt moet je een houten spatel in de pan doen. je kunt het vuur dan hoog zetten maar het kookt niet meer over.

5 0 0


Macaroni of spaghetti nooit afspoelen, ook geen olie o.i.d. toevoegen. De enige manier is een restje kookvocht in de pan te laten.

5 0 0