Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pasta plakt

Hoe kun je voorkomen dat de macaroni of spaghetti plakt?

Als pasta afkoelt kan het aan elkaar blijven plakken. Op deze pagina lees je hoe je macaroni of spaghetti kunt koken zonder dat het gaat kleven.

Of juist kookvocht?

Olijfolie of boter toevoegen aan gekookte pasta is niet nodig en bovendien zonde van je olie! Laat gewoon het laatste beetje kookvocht in de pan zitten, en het plakt niet aan elkaar!

Lea
Tip #2485


Houten spatel tegen overkoken

Om tegen te gaan dat de macaroni en spaghetti overkookt moet je een houten spatel in de pan doen. je kunt het vuur dan hoog zetten maar het kookt niet meer over.

Peter
Tip #810


Boter bij de spaghetti

Bij het maken van spaghetti doe altijd een schepje boter bij zo plakt de spaghetti niet aan de pan.

Nick
Tip #811


Olijfolie of boter

Om te voorkomen dat de pasta aan pan plakt of aan elkaar kleeft kun je een paar druppels olijfolie aan het water toevoegen of aan de pasta nadat het water is afgegoten.

S. Pèrsons
Tip #1253


Boter of olie om overkoken tegen te gaan

Tijdens het koken van macaroni of spaghetti is een klontje boter niet alleen handig om plakken tegen te gaan, ook is het handig tegen overkoken van de pan.

Janet
Tip #1640


Afspoelen met koud water

Om te voorkomen dat je macaroni of spaghetti aan elkaar plakt, moet je het afspoelen met koud water. Hierdoor spoel je het zetmeel eraf, zodat het niet meer aan elkaar gaat plakken.

Mandy
Tip #4016


Bouillonblokje ipv zout

Heb ik van mijn moeder geleerd; In plaats van zout bij het water te doen, doen wij er een bouillon blokje bij. Erg lekker! Krijgt uw deegwaren nog meer smaak.

Jennifer
Tip #4755


Zout er bij, overkoken voorbij!

Als u wilt dat het water van de macaroni niet overkookt, voeg dan een beetje zout toe. Doe dit pas als het water al kookt, anders duurt het langer voordat het water zal koken. Om wat smaak aan macaroni toe te voegen, kunt u in plaats van zout ook een bouillonblokje toevoegen.

Deborah
Tip #5136


Bewaar wat pasta water

Pasta nooit afspoelen, de tip om wat kookvocht in de pan te houden is dé manier.

Fred
Tip #5769


Kookvocht laten staan

Macaroni of spaghetti nooit afspoelen, ook geen olie o.i.d. toevoegen. De enige manier is een restje kookvocht in de pan te laten.

Fred
Tip #5179


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen