Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Magnetron schoonmaken

Hoe kun je een (combi)magnetron schoonmaken?

Een magnetron bestaat vaak uit meerdere onderdelen die je los van elkaar kunt reinigen. Op deze pagina vind je tips om een (aangekoekte) magnetron schoon te maken en te ontvetten met huismiddelen als soda, citroen en azijn.

Water en ammonia

Vul een bakje met veel water en een beetje amonnia. Deze 5 minuten op vol vermogen laten draaien en dan nog 10 minuten laten staan, dan verdwijnt de viezigheid vanzelf.

Sylvia
Tip #1288


2 eetlepels soda

Zet een beker water met twee eetlepels soda tien minuten in de magnetron. Daarna veeg je al het vuil (en het vet) meteen weg. Soda ontvet beter dan vaatwastabletten.

Bianca van Schijndel
Tip #2093


Bakje met citroen

Een bak met warm water met citroen erin in de magnetron zetten. Op vol vermogen zetten en min. 5 minuten laten draaien. Het vuil weekt los, en het zorgt voor een lekkere frisse geur.

Ilse
Tip #813


Met een vaatwassertablet

Voor het reinigen van oven / magnetron plaats je een schaaltje met water op de rooster met daarin een tablet voor de vaatwas. 10 minuten op volle kracht en je wrijft het vuil zo weg.

Isabelle
Tip #1405


Citroensap opwarmen

De binnenkant van de magnetron maak je gemakkelijk schoon door er een schaaltje (of diep bord) met citroensap en water in te zetten. een paar minuten op de hoogste stand en je veegt het vuil er zo vanaf.

Anita
Tip #3037


Voorkom uitdroging in de magnetron

Bij het klaarmaken,in magnatron van eetwaren of het opwarmen ervan;voeg 3 eetlepels water toe aan het op te warmen gerecht,en uwe gerechten blijven fris,en niet uitgedroogd.

Firmin Van Duyse.
Tip #4551


Schoonmaken met staalborstel

De glasplaat schoonmaken met een staal borstel. De plaat is gehard glas en vaak ruw. Door de enorme temperaturen bakt bijvoorbeeld pizzaresten aan de plaat vast en is bijna niet schoon te krijgen. Geprobeerd met azijn, ammonia, zoutzuur maar bijna geen resultaat. Bijna een nieuwe besteld en toen nog geprobeerd met een staalborstel. Dit was een enorm succes en de plaat was binnen 5 minuten schoon.

William
Tip #4931


Kook water met citroen

Als je combimagnetron enigzins vies is van binnen. Zet dan een schaal met water en door de helft gesneden citroenen in de magnetron en laat dit een tijdje koken. Daarna zoals normaal schoonmaken.

Sander
Tip #814


Kop ammonia voor de glasplaat

Krijgt u uw glasplaat van de magnetron niet schoon? Stop de glasplaat in een grote plastic zak en voeg een royale kop ammonia toe en sluit de zak goed af. De volgende dag krijgt u de glasplaat met een schuursponsje snel weer schoon. Let wel even op dampen als je de zak opent.

Julia
Tip #5828


Limoenen 10 minuten in de magnetron

Je (combi) magnetron ontvetten kan op een heel makkelijke manier: Zet een ovenschaal met een laag water en stukken van 2 limoenen in de magnetron. 10 minuten op vol vermogen laten gaan (wel het water in de gaten houden). Door het stoom en de ontvettende werking van de limoen veeg je het vet zo uit de magnetron en je keuken ruikt heerlijk!!!! Indien je een RVS binnenkant hebt (bv combi magnetron) even nabehandelen met staalfix.

Hen
Tip #4086


Aangekoekt vuil weg met een citroen

Laat wat citroensap (van een verse citroen)aangelengd met een kopje water koken in de (combi)magnetron en aangekoekt vuil verwijder je in een handomdraai!

Mevr. M.
Tip #1242


Citroen op 600 Watt

Schoonmaken van de vette magnetron? Een halve citroen enkele minuten op vermogen van 600 en de aanslag is snel te verwijderen.

Dicky
Tip #812


Verfkrabber op de glasplaat

Met een verfkrabber kun je de glasplaat goed schoon krijgen. Zorg wel dat er een scherp mesje in zit. De glasplaat beschadigd niet en de verfkrabber laat ook geen krassen achter, want de glasplaat is vaak van composiet materiaal gemaakt en dat is harder dan het mesje zelf.

hpb
Tip #14933


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen