Een heerlijke marinade
Meng in een kom: olijfolie, flink wat knoflook, gekneusde koriander, citroensap, beetje sojasaus,geraspte gember.
Wil je een lekkere marinade maken, denk dan aan de volgende combinatie: Eén zuur ingrediënt ( bijvoorbeeld citroensap, wijn of azijn ), één vet ingrediënt ( bijvoorbeeld olie ) en uiteindelijk 1 of 2 smaakmakers: bijvoorbeeld zout, sojasaus, verse kruiden of mosterd.
Als je oma's marinade voor rundvlees wilt maken: Olie, Citroensap, Tijm, Laurier en wat peper! Heerlijk!
Marinade oma’s recept maken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn een paar basis regels waar ik mij altijd aan hou. Zo gebruik ik 1 zuur product en 1 vet product. Dan krijg je al de juiste basis van marinade. Dan gooi ik er vaak nog gemiddeld 2 smaakmakers bij. Dat werkt het beste voor mij, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak.
Oma’s marinade is altijd de lekkerste marinade om te eten vindt ik. Hierom gebruik ik altijd het recept van mijn oma voor marinade van vlees. Oma maakt altijd een marinade van laurierblaadjes, peper, rode wijnazijn, stroop, tijm en peperkoek. Vroeger vond ik deze marinade erg lekker voor konijn en kip. Ik gebruik hem nu echter ook voor varkensvlees. Heerlijk!
Stuur ons je tips en help iedereen verder.