Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Marinade Oma's recept

Hoe kun je lekkere marinade maken?

Een goede marinade is een belangrijk onderdeel van het op smaak brengen van vlees of vis. Bekijk hier tips van anderen voor de lekkerste marinades.

Een heerlijke marinade

Meng in een kom: olijfolie, flink wat knoflook, gekneusde koriander, citroensap, beetje sojasaus,geraspte gember.

Ineke de Roode
Tip #3008


Oma's marinade

Wil je een lekkere marinade maken, denk dan aan de volgende combinatie: Eén zuur ingrediënt ( bijvoorbeeld citroensap, wijn of azijn ), één vet ingrediënt ( bijvoorbeeld olie ) en uiteindelijk 1 of 2 smaakmakers: bijvoorbeeld zout, sojasaus, verse kruiden of mosterd.

Als je oma's marinade voor rundvlees wilt maken: Olie, Citroensap, Tijm, Laurier en wat peper! Heerlijk!

JanetteB
Tip #18055


Marinade Oma’s recept maken

Marinade oma’s recept maken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn een paar basis regels waar ik mij altijd aan hou. Zo gebruik ik 1 zuur product en 1 vet product. Dan krijg je al de juiste basis van marinade. Dan gooi ik er vaak nog gemiddeld 2 smaakmakers bij. Dat werkt het beste voor mij, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

123
Tip #20429


Oma’s marinade recept voor vlees

Oma’s marinade is altijd de lekkerste marinade om te eten vindt ik. Hierom gebruik ik altijd het recept van mijn oma voor marinade van vlees. Oma maakt altijd een marinade van laurierblaadjes, peper, rode wijnazijn, stroop, tijm en peperkoek. Vroeger vond ik deze marinade erg lekker voor konijn en kip. Ik gebruik hem nu echter ook voor varkensvlees. Heerlijk!

Jikke
Tip #21361


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen