Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mayonaise maken

Hoe maak je zelf mayonaise en voorkom je dat deze schift?

Zelf mayonaise maken is leuk om te doen en het is vers, zonder E nummers. Bekijk Oma's tips voor goede zelfgemaakte mayo of fritessaus.

Schiften mayonaise voorkomen

Dreigt de mayonaise te schiften ? voeg een eetlepel water toe en kloppen maar! dreigt de mayonaise te klonteren ? klop in een aparte kom een extra eidooier en meng deze geleidelijk door de mayonaise.

Carlo Swinnens
Tip #1446


Mayonaise zelf maken

Mix in een kommetje wat eidooiers, mosterd, olie en een klein beetje azijn. Ga vervolgens met de garde lekker kloppen! Je krijgt het beste resultaat als je de olie in kleine delen toevoegt tijdens het kloppen. ( 2 eidooiers, 1 theelepel mosterd, 150 gram zollebloemolie, klein beetje witte wijn azijn en zout.

JanetteB
Tip #18084


Mayonaise maken om lekker te eten

Mayonaise maken kan heel erg lekker zijn. Je proeft echt dat je het zelf gemaakt hebt. Je hebt voor mayonaise weinig nodig. Ikzelf gebruik altijd, 2 eierdooiers, mosterd en zonnebloem olie. Het is eigenlijk ook maar net wat jezelf lekker vindt. Dus ik zorg er altijd voor dat het op mijn smaak is gemaakt.

Anita
Tip #20434


Zelf mayonaise maken

Als je een keer wat lekkers wilt eten als saus, kan het lekker zijn om zelf je eigen mayonaise te maken. Dit komt omdat de mayonaise uit de winkel vaak een beetje anders smaakt dat zelfgemaakte mayonaise. Zelfgemaakte mayonaise is veel lekkerder en ook nog eens erg simpel te maken. Dit komt omdat je maar vier ingrediënten nodig hebt voor een lekkere zelfgemaakte mayonaise. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is eigeel, olie, een klein beetje mosterd en een klein beetje azijn of citroensap. Als je Belgische mayonaise erg lekker vindt, kan citroensap de beste optie zijn.

Anoniem
Tip #21363


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen