Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Melk koken

Hoe kook je melk zonder dat deze aanbrandt of overkookt?

Melk koken lijkt makkelijk, maar er kan een hoop niet goed gaan. Voorkom aangebrande melk aan de kookplaat of bodem van de pan met deze tips.

Overkoken voorkomen

Een ieder die melk kookt weet het.
Melk is gemeen zegt men weleens, omdat bij het koken van melk je constant moet kijken dat die niet overkookt.
Om overkoken tegen te gaan doe je een houten lepel dwars over de pot en je hoeft niet meer op te letten.
De melk kookt niet over.

Soeger
Tip #4855
1 0




Suiker toevoegen om aankoeken te voorkomen

Als je melk kookt, voor bijvoorbeeld vla of pap, kun je voorkomen dat de melk op de bodem aankoekt, door een deel van de suiker met de melk te laten meekoken. Ongeveer één eetlepel per liter melk.

Tip #815
0 0




TIps voor het koken van melk

Melk brandt niet aan als men een met koud water omgespoelde pan gebruikt. Het overkoken van melk kan worden voorkomen door de rand van de pan in te smeren met boter.

Hella
Tip #1413
0 0




Voorkomen dat melk zuur wordt

Melk niet snel zuur: In de zomer wordt melk al gauw zuur en gaat schiften. Wanneer je alle melk uit het pak meteen de 1e dag kookt en terug giet in het pak zodra het is afgekoeld, zal dat veel minder snel het geval zijn.

Mathilde
Tip #11960
0 0