Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pannenkoeken Oma's recept

Hoe bakt Oma de pannenkoeken?

Hier vind je tips voor luchtig pannenkoekenbeslag met patentbloem dat je al ruim van tevoren kunt maken. Vind deze en meer tips om de lekkerste pannenkoeken te maken op oma weet raad:

Zelf pannenkoekenbeslag maken

Veel mensen bakken hun pannenkoeken met dure kant en klaarmix van ruim 1 euro, het gaat net zo goed met patentbloem van b.v. aldi (19 cent kilo) neem melk ,een ei,zout en dessertlepel suiker. Mixen en het liefst een dag eerder. Heerlijke pannenkoeken b.v . met spek en oude kaas meebakken.

Teunis
Tip #1821
2 0




Verwarmde olie doet wonderen

Het bakken van pannenkoeken gaat makkelijker door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen.

Tip #834
1 0




Koffiepannenkoeken

Doe bij het pannenkoeken bakken een scheut koffie. Heerlijk! Een tip van mijn vader, 35 jaar geleden.

Tip #836
1 0




Maak pannenkoekenbeslag van tevoren

Maak uw beslag voor de pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig.

Tip #838
1 0




Pannenkoekenbeslag maken met karnemelk

Pannenkoekbeslag maken met karnemelk als je de melk niet eerst zuur wilt laten worden, hetzelfde luchtige effect. Met bier lukt het trouwens ook.

Tip #839
1 0




Pannetje azijn neutraliseert pannenkoekengeur

Wanneer je pannenkoeken bakt zet je gelijktijdig een pannetje met azijn op het fornuis. Laat dit zachtjes doorkoken en het neutraliseert de geur van het pannenkoeken bakken.

Loor
Tip #1369
1 0




Vanillesuiker door pannenkoekenbeslag

Doe een of twee zakjes vanillesuiker door het pannekoekenbeslag, dan smaken ze nóg lekkerder!

Tip #1735
1 0




Vet de pan goed in met aardappel

Super handig. Als je pannenkoeken gaat bakken: prik een halve geschilde aardappel op een vork en zet hem in een klein laagje olie. Om de pan in te vetten gewoon even de aardappel door de pan schuiven.

Karin
Tip #5086
1 0




Zure melk in beslag

Bewaar uw zuur geworden melk. Als u het beslag er mee aanmaakt voor de pannen-koeken heeft u echt nooit zulke lekkere luchtige pannenkoeken gegeten. Door de fermentatie van de melk en het beslag vormt deze een natuurlijk rijs middel.

Tip #835
0 0




Pan insmeren met aardappel

Om aanbakken te voorkomen kunt u de pan van te voren insmeren met een halve rauwe aardappel.

Tip #837
0 0




Was beslagkom eerst af

Was de beslagkom en garde etc. eerst af met koud water en dan pas echt afwassen. Wordt veel makkelijker schoon,want met eerst warm water te gebruiken stolt het ei en wordt het echt een stuk lastiger. Deze tip geldt natuurlijk voor alle eier-beslag.

Bloemenvrouwtje
Tip #2713
0 0




Kaneel bij pannenkoekenbeslag

Doe bij het pannenkoekenslag een scheutje kaneel. Dat geeft net dat extra smaakje aan de pannenkoek.

Tip #5235
0 0




Water in plaats van melk in beslag

Maak jij je pannenkoeken altijd met melk, suiker,...? Probeer het een keer met water, ei en bloem. Qua hoeveelheid maak je er gewoon een lekker dun beslag van. Het smaakt hetzelfde, alleen is net iets gezonder.

Tip #6427
0 1




Pannenkoek met suiker en citroen

Doe op je pannenkoek suiker en doe er een paar druppels uit een citroen op. Het klinkt raar, maar het is echt super lekker.

Tip #6426
0 0