Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Veel mensen bakken hun pannenkoeken met dure kant en klaarmix van ruim 1 euro, het gaat net zo goed met patentbloem van b.v. aldi (19 cent kilo) neem melk ,een ei,zout en dessertlepel suiker. Mixen en het liefst een dag eerder. Heerlijke pannenkoeken b.v . met spek en oude kaas meebakken.

Teunis
2 0


Het bakken van pannenkoeken gaat makkelijker door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen.

1 0


Doe bij het pannenkoeken bakken een scheut koffie. Heerlijk! Een tip van mijn vader, 35 jaar geleden.

1 0


Maak uw beslag voor de pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig.

1 0


Pannenkoekbeslag maken met karnemelk als je de melk niet eerst zuur wilt laten worden, hetzelfde luchtige effect. Met bier lukt het trouwens ook.

1 0


Wanneer je pannenkoeken bakt zet je gelijktijdig een pannetje met azijn op het fornuis. Laat dit zachtjes doorkoken en het neutraliseert de geur van het pannenkoeken bakken.

Loor
1 0


Doe een of twee zakjes vanillesuiker door het pannekoekenbeslag, dan smaken ze nóg lekkerder!

1 0


Super handig. Als je pannenkoeken gaat bakken: prik een halve geschilde aardappel op een vork en zet hem in een klein laagje olie. Om de pan in te vetten gewoon even de aardappel door de pan schuiven.

Karin
1 0


Bewaar uw zuur geworden melk. Als u het beslag er mee aanmaakt voor de pannen-koeken heeft u echt nooit zulke lekkere luchtige pannenkoeken gegeten. Door de fermentatie van de melk en het beslag vormt deze een natuurlijk rijs middel.

0 0


Om aanbakken te voorkomen kunt u de pan van te voren insmeren met een halve rauwe aardappel.

0 0


Was de beslagkom en garde etc. eerst af met koud water en dan pas echt afwassen. Wordt veel makkelijker schoon,want met eerst warm water te gebruiken stolt het ei en wordt het echt een stuk lastiger. Deze tip geldt natuurlijk voor alle eier-beslag.

Bloemenvrouwtje
0 0


Doe bij het pannenkoekenslag een scheutje kaneel. Dat geeft net dat extra smaakje aan de pannenkoek.

0 0


Maak jij je pannenkoeken altijd met melk, suiker,...? Probeer het een keer met water, ei en bloem. Qua hoeveelheid maak je er gewoon een lekker dun beslag van. Het smaakt hetzelfde, alleen is net iets gezonder.

0 1


Doe op je pannenkoek suiker en doe er een paar druppels uit een citroen op. Het klinkt raar, maar het is echt super lekker.

0 0