Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pepermolen standen

Hoe kun je een pepermolen juist gebruiken?

De pepermolen gebruiken en instellen: bij een pepermolen heb je verschillende standen en gepaarde gaande grofheid van de peper, hier kun je aan denken bij het gebruik van een pepermolen

Twee standen peper-en-zout molens

Wist je dat de meeste pepermolens en zoutmolens twee standen heeft? Een fijne korrel stand en een wat grovere korrel stand. Trek boven aan het plastic gedeelte van de molen en hij krijgt een andere stand.

Omaweetraad
Tip #16289


Maalgraad afstemmen

Bij een pepermolen kan je vaak de maalgraad afstemmen. Voor thuiskoks is het 9 van de 10 keren het meest fijn om peper goed fijn te malen. De grove stand is lastiger om te gebruiken.

JanetteB
Tip #18081


Pepermolen standen uitproberen

Een pepermolen heeft twee verschillende standen. Daar kwam ik laatst achter. Ik had het wel eerder willen weten. Je kunt de grove stand of de minder grove stand gebruiken. Het ligt er net aan wat je nodig hebt.

peper123@hotmai.com
Tip #20440


Pepermolen instellen met het schroefje aan de bovenkant

De bovenkant van een manuele pepermolen heeft vaak een schroefje. Hiermee is het mogelijk om de grootte van de peperkorrels af te stellen. Hoe strakker het schroefje zit, hoe fijner de peper wordt. Hoe losser het schroefje zit, hoe grover de peper wordt. Beide kun je in verschillende situaties gebruiken.

Rudolf
Tip #21369


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen