Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spaanse pepers snijden

Hoe kun je pittigheid van pepers aan je handen voorkomen en verhelpen?

Zo kom je af van de pepers en de pittigheid aan je handen en vingers na het snijden van pepers:

Handen inwrijven met olie tegen geur en pittigheid

Als je vòòrdat je een (rode of groene)peper gaat snijden eerst je handen inwrijft met wat olie, bijv. zonnebloemolie of olijfolie, en ná het snijden meteen je handen goed wast met warm water en zeep heb je niet meer die scherpe geur aan je handen! De olie werkt als een soort beschermlaagje

Tip #1718
0 0




Olie insmeren tegen pittigheid

Als u hete rode of groene pepers heeft gesneden kunt u snel uw handen schoonmaken door ze even met (olijf)olie in te smeren en daarna met water en zeep te wassen. Het branderige gevoel is dan weg.

Diana Saager
Tip #2258
0 0




Pepers snijden met Citroensap

Als je pepers snijdt, probeer dan te vermijden dat je de binnenzijde van de peper aanraakt. Snijdt ze doormidden en leg de binnenzijde op de kop op je snijplank voordat je gaat hakken. 'Was' na afloop je vingers even met citroensap gevolgd door water en zeep. Zo voorkom je dat ogen, neus en mond branderig aanvoelen als je ze na afloop aanraakt.

MjimMjam
Tip #16726
0 0