Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pompoen schillen

Hoe kun je makkelijk een pompoen schillen?

De beste manier om een pompoen te schillen uitgelegd door gebruikers van Omaweetraad.

Makkelijk schil van pompoen verwijderen

Een pompoenschil kan tamelijk taai zijn, waardoor het lastig is om deze te verwijderen. Het beste is om te beginnen met het in parten snijden van de pompoen, en vervolgens per part de schil te verwijderen met een scherp mes. Wanneer een pompoen erg hard is, kunt u de pompoen in zijn geheel even koken in water; maximaal tien minuten. De schil is nu veel makkelijker te verwijderen (de schil is dunner, er blijft meer vruchtvlees over om op te eten).

Tip #6880


Pompoen schillen voor gebruik

Een pompoen schillen kan een behoorlijke klus zijn als je niet weet hoe het moet. Soms is het lastig om er doorheen te komen. Dan kies ik ervoor om de pompoen eerst te koken. Zo’n 10 minuten. Dan is hij makkelijker te schillen.

Tipoma
Tip #20473


Pompoen roosteren om schil te verwijderen

Als je de schil van een pompoen er af wilt halen, kun je deze het beste eerst een half uur in de over roosteren. Dit zorgt er namelijk dat het vruchtvlees van de pompoen zacht wordt en het mogelijk is om de schil er af te halen. Dit maakt eigenlijk direct al dat het erg makkelijk wordt om de schil van de pompoen af te halen.

Anoniem
Tip #21373


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen