Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Het kortste recept: 1 kopje rijst, een kopje water breng aan de kook. Kookplaat uit en 10 minuten wachten. resultaat: De lekkerste pandan-rijst

1 0


Voor mooie droge en witte korrels wat citroensap meekoken.

0 0


Rijst kookt niet over, wanneer men een klontje boter toevoegt.

0 0


Rijst gekookt, rijst afgieten, terug in de pan, 15 min. afdekken met een schone theedoek, deksel op de pan, (wel de theedoek er onder laten) doorroeren en men heeft een droge korrel.

0 0


Rijst koken: Neem 3 delen rijst en 4 delen water, breng dit op hoog vuur aan de kook, zet dan laag met deksel erop. Als het water niet meer te zien is, alleen nog wat belletjes, zet dan het vuur uit en laat de pan nog een kwartier staan met het deksel erop. De rijst wordt dan mooi droog, afgieten is niet meer nodig.

0 0


Rijst kun je goed in de magnetron koken. 1 deel rijst met 1 1/2 deel water en evt. zout op de hoogste stand aan de kook brengen, daarna nog ca. 10 minuten op de ontdooistand. zilvervlies rijst heeft wat langer nodig. het kan niet mislukken.

0 0


Mijn /afrikaanse vriend leerde het me: Was eerst de rijst grondig in een vergiet totdat het water schoon is en kook het vervolgens met anderhalf keer zoveel water, een scheutje olie en drie theelepels zout, deksel erop. Laat de rijst rustig droogkoken, wacht nog tien minuten met opdienen: Heerlijke droge witte rijst!!!

Raisa
0 0


Nu gebruik ik meestal `n rijststoompan. Voorheen kookte ik altijd rijst op de manier zoals ik het ooit bij de marine leerde. Rijst wassen tot het waswater blank is, dan ruim water aan de kook brengen ( met zout naar smaak)wanneer het kookt af en toe even even `n korrel platdrukken en als er 3 witte puntjes zichtbaar zijn dan afgieten en meteen afspoelen met koud water en daarna weer meteen kokend water erover en dan afdekken en zo laten drogen. Deze manier lijkt wat omslachtig maar valt erg mee en...om Nasi te maken geeft dit `n geweldige mooie korrel. Succes !!

R.C.Joppe
0 1


Ruim water aan de kook brengen, daarna de rijst toevoegen, de rijst in de pan los roeren, 8 min. laten koken, afgieten (zeef), terug storten in de hete kookpan deksel erop en 15 min. laten staan. Daarna de rijst met een vork los roeren. Simpel, werkt altijd bij alle rijstsoorten. Bij zilvervlies rijst weet ik het niet, die gebruik ik nooit.

Paul
0 0


Vul hier uw tip in! Neem een thermosfles met een grote opening,doe een weinig zout er bij doe dan de rijst bij en vul met kokend water sluit de fles laat een half uurtje trekken giet het water af laat uitlekken en doe er uw saus bij

Francine
0 0


Per persoon reken je op 1 koffie/senseokopje rijst en 1,5 keer het zelfde kopje aan water. De kooktijd van de verpakking gewoon aanhouden en je hebt perfecte rijst

Loes
0 0


Te veel gekookte rijst kun je gewoon invriezen. Wij koken altijd veel rijst en vriezen wat over is in boterhamzakjes in ( per portie 150-200 g). Je prikt met een vork gaatjes in het bevroren zakje, 2 minuten in de magnetron, en het smaakt nog perfect!

jdr
0 0