Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rijst bereiden

Hoe kun je het beste rijst koken?

Vind hier diverse tips voor mooie droge rijst die niet te nat en plakkerig is.

Pandan rijst koken

Het kortste recept: 1 kopje rijst, een kopje water breng aan de kook. Kookplaat uit en 10 minuten wachten. resultaat: De lekkerste pandan-rijst

Ben
Tip #1441


Rijst koken

Rijst koken: Neem 3 delen rijst en 4 delen water, breng dit op hoog vuur aan de kook, zet dan laag met deksel erop. Als het water niet meer te zien is, alleen nog wat belletjes, zet dan het vuur uit en laat de pan nog een kwartier staan met het deksel erop. De rijst wordt dan mooi droog, afgieten is niet meer nodig.

Francijn Brouwer
Tip #849


Kook citroensap mee met rijst

Voor mooie droge en witte korrels wat citroensap meekoken.

Tip #846


Rijst kookt niet over met boter

Rijst kookt niet over, wanneer men een klontje boter toevoegt.

Bep Kets
Tip #847


Gekookte rijst afdekken

Rijst gekookt, rijst afgieten, terug in de pan, 15 min. afdekken met een schone theedoek, deksel op de pan, (wel de theedoek er onder laten) doorroeren en men heeft een droge korrel.

Wim Bos
Tip #848


Rijst koken in de magnetron

Rijst kun je goed in de magnetron koken. 1 deel rijst met 1 1/2 deel water en evt. zout op de hoogste stand aan de kook brengen, daarna nog ca. 10 minuten op de ontdooistand. zilvervlies rijst heeft wat langer nodig. het kan niet mislukken.

Mieneke
Tip #850


Rijst eerst afspoelen en dan koken

Mijn /afrikaanse vriend leerde het me: Was eerst de rijst grondig in een vergiet totdat het water schoon is en kook het vervolgens met anderhalf keer zoveel water, een scheutje olie en drie theelepels zout, deksel erop. Laat de rijst rustig droogkoken, wacht nog tien minuten met opdienen: Heerlijke droge witte rijst!!!

Raisa
Tip #1386


Rijst koken bij de marine

Nu gebruik ik meestal `n rijststoompan. Voorheen kookte ik altijd rijst op de manier zoals ik het ooit bij de marine leerde. Rijst wassen tot het waswater blank is, dan ruim water aan de kook brengen ( met zout naar smaak)wanneer het kookt af en toe even even `n korrel platdrukken en als er 3 witte puntjes zichtbaar zijn dan afgieten en meteen afspoelen met koud water en daarna weer meteen kokend water erover en dan afdekken en zo laten drogen. Deze manier lijkt wat omslachtig maar valt erg mee en...om Nasi te maken geeft dit `n geweldige mooie korrel. Succes !!

R.C.Joppe
Tip #3203


Rijst koken in pan

Ruim water aan de kook brengen, daarna de rijst toevoegen, de rijst in de pan los roeren, 8 min. laten koken, afgieten (zeef), terug storten in de hete kookpan deksel erop en 15 min. laten staan. Daarna de rijst met een vork los roeren. Simpel, werkt altijd bij alle rijstsoorten. Bij zilvervlies rijst weet ik het niet, die gebruik ik nooit.

Paul
Tip #3721


Rijst koken in thermosfles

Vul hier uw tip in! Neem een thermosfles met een grote opening,doe een weinig zout er bij doe dan de rijst bij en vul met kokend water sluit de fles laat een half uurtje trekken giet het water af laat uitlekken en doe er uw saus bij

Francine
Tip #5053


Koffiekopje rijst per persoon

Per persoon reken je op 1 koffie/senseokopje rijst en 1,5 keer het zelfde kopje aan water. De kooktijd van de verpakking gewoon aanhouden en je hebt perfecte rijst

Loes
Tip #5574


Gekookte rijst invriezen

Te veel gekookte rijst kun je gewoon invriezen. Wij koken altijd veel rijst en vriezen wat over is in boterhamzakjes in ( per portie 150-200 g). Je prikt met een vork gaatjes in het bevroren zakje, 2 minuten in de magnetron, en het smaakt nog perfect!

jdr
Tip #11682


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen