De beste tips

Sambal maken

#1. Olie bij sambal

Als je zelf sambal maakt,doe er dan een beetje olie bij, zo blijft het langer houdbaar.
Sambal maken

#2. Zelf heerlijke sambal maken

Neem wat pepers en was ze goed af. Snijd de steeltjes eraf en snij alles in grove stukken. Doe het vervolgens in een blender of keukenmachine. Voeg wat uit en knoflook toe aan deze mix, Maak er een puree van. Doe er wat azijn, suiker en ketjap bij. (Denk ongeveer aan theelepels)

Bak dit alles even aan in een ruime pan. Schep de sambal vervolgens in een schoon glazen potje. Bewaar deze sambal in een afgekoeld potje in de koelkast. De houdbaarheid is overigens beperkt. Dus houd hier rekening mee.

Sambal maken

#3. Sambal maken met olie

Als je zelf sambal gaat maken, is het verstandig om er wat olie bij in te doen. Als je er olie bij in doet is de sambal een heel stuk langer goed. Daarom zal ik altijd aanraden om dit er in te doen.