Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Sambal maken

Hoe kun je zelf sambal maken?

Er zijn zeker nog handige trucjes uit grootmoeders tijd om zelf sambal te maken! Lees over deze tips op Oma Weet Raad.

Olie bij sambal

Als je zelf sambal maakt,doe er dan een beetje olie bij, zo blijft het langer houdbaar.

Jolanda
Tip #2571


Zelf heerlijke sambal maken

Neem wat pepers en was ze goed af. Snijd de steeltjes eraf en snij alles in grove stukken. Doe het vervolgens in een blender of keukenmachine. Voeg wat uit en knoflook toe aan deze mix, Maak er een puree van. Doe er wat azijn, suiker en ketjap bij. (Denk ongeveer aan theelepels)

Bak dit alles even aan in een ruime pan. Schep de sambal vervolgens in een schoon glazen potje. Bewaar deze sambal in een afgekoeld potje in de koelkast. De houdbaarheid is overigens beperkt. Dus houd hier rekening mee.

JanetteB
Tip #18066


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen