Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Saus maken

Hoe kun je saus binden en lekker maken?

Saus is goed te binden en/of dikker te maken via de volgende middeltjes en tips.

Gelatinepoeder verzacht smaak van sauzen

Als je warme sauzen te hoog op smaak zijn geworden kun je gelatinepoeder door de saus roeren. Dit zal de zoutverhouding verbeteren zonder de smaak van de saus te veranderen. Omdat de saus warm geserveerd wordt, zal geen stijfheid optreden. Vergeet niet om stijfgeworden restjes in de prullenbak te gooien en niet door de gootsteen, om verstoppingen te voorkomen.

Joost
Tip #851


Kookvocht van aardappelen gebruiken voor sauzen

Gladde sauzen bekom je door gebruik te maken van het kookvocht van de aardappelen. Je hoeft dan ook minder opdikmiddel te gebruiken.

Johnny
Tip #852


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen