Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schenkstroop plakkerig

Hoe kun je plakkende schenkstroop voorkomen?

Plakkerige stroop is vervelend. Gelukkig zijn er uit Oma's tijd wat tips beschikbaar om dit makkelijker te maken.

Stroop overgieten in knijpfles

Ook een hekel aan het gesmeer met mes of lepel in de strooppot? Giet een pot stroop (even in de magnetron verwarmen) in een moderne knijpfles met "zonder knoeien dop" En klaar is kees. Stroop niet in de koelkast bewaren.

Nico
Tip #2771


Plakkerige stroop

Stroop plakt zo erg omdat er heel veel suiker in zit dat gaat plakken als het een beetje nat wordt. Wil je er minder last van hebben zorg dan dat je er niet meer met een lepel in de strooppot hoeft en dat je gebruik maakt van een knijpfles.

JanetteB
Tip #18062


Schenkstroop plakkerig, wat te doen?

Stroop is erg plakkerig. Vele mensen hebben een strooppot in de kast staan. Hier ben ik van af gezien. Op die manier wordt de stroop steeds maar plakkeriger. Ik kies ervoor om een knijpfles aan stroop te gebruiken. Dan voorkom ik dat de stroop veel erger gaat plakken dan dat eigenlijk nodig is. Het zal zonde zijn als ik de stroop dan alsnog vind plakken.

Brokko jan
Tip #20486


Te plakkerige stroop op de kop bewaren

Stroop is natuurlijk erg plakkerig. Hierom kan het handig zijn om een knijpfles stroop te kopen en deze op de kop bewaren. Dit zorgt er voor dat je direct stroop kunt gebruiken. Ook als de fles bijna op is, is dit dan mogelijk. Als je alle stroop die je kunt uit een fles wilt halen, kan dit een goede optie zijn om voor te gaan.

Tip
Tip #21379


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen