Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Skottelbraai schoonmaken

Hoe kun je een skottelbraai goed schoon krijgen?

Een skottelbraai is een veelzijdige gasbarbecue. Lees op Oma Weet Raad hoe je deze het beste kunt schoonmaken.

Opvangschaal bbq insmeren met ammonia

De opvangschaal van de bbq insmeren met ammonia (met sponsje), in plastic zak doen,goed afsluiten, nachtje laten liggen en en je veegt het vuil er zo af. De skottelbraai vullen met water, hier een goedkoop tablet van de vaatwasser indoen en even laten koken. Je kan hier ook de opvangschaal in leggen en even laten koken. Maar het beste werkt dus de ammonia.

Carla
Tip #4039


Skottelbraai schoonmaken

Des skottelbraai moet wel schoon gemaakt worden. Dit doe ik heel simpel. Ik gebruik een vaatwasser tablet. Deze laat ik dan een tijdje koken. Alles is daarna weer zo goed als nieuw. Ik heb geen last van alles steeds maar lang te hoeven schrobben.

Anoniem94
Tip #20488


Skottelbraai schoonmaken met soda en azijn

Een skottelbraai schoonmaken kan een vervelende klus zijn. Dit komt omdat deze klus erg lang kan duren. Gelukkig is het redelijk makkelijk om dit schoon te krijgen met een combinatie van soda en azijn. Hierbij is het handig om de skottelbraai eerst in te smeren met soda. Hierna kun je alles er af wassen met een sopje van azijn en water. Dit gaat een beetje schuimen en zorgt er voor dat alle viezigheid van de skottelbraai af komt.

Anoniem
Tip #21381


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen