Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Is uw sla verlept, trek de bladeren eraf en doe ze in een kom met koud water. Schil een aardappel en doe deze in de kom, een half uur tot een uur en uw sla is net zo vers als de dag dat u hem kocht.

5 0 0






Als sla een beetje verlept is kunt u het oppeppen door de krop eerst in heet en daarna in koud water te doen.

5 0 0






Was de sla goed onder de kraan, ik doe het altijd blaadje voor blaadje, droog de sla in de slacentrifuge, pak een grote plastieke broodzak en doe daar al de sla in. Houd de zak open, zwaai door de lucht en leg er gelijk een knoop in. Nu heb je dus een soort ballon gevuld met sla. Leg deze onder in de koelkast, zo blijft de sla dagenlang goed. Je kan er ook steeds een beetje sla uithalen en dan weer op dezelfde manier sluiten.

5 0 0