Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spekjes uitbakken

Hoe kun je spekjes lekker uitbakken?

Spek kun je op verschillende manieren uitbakken. Bijvoorbeeld in de pan, in de airfryer of in de magnetron. Onder andere ook een tip met spekjes bakken in de magnetron.

Keukenpapier onttrekt vocht aan de spekjes

Spekjes uitbakken als een echte chefkok: Leg een dubbele laag keukenpapier op een bord, leg de spekjes ertussen en zet dit even in de magnetron. Het vet trekt in het keukenpapier en de spekjes worden lekker krokant. En u hoeft niet te poetsen!

Tip #14257


Keukenpapier neemt vocht van spek op

Neem een groot bord. Beleg met dubbel stuk keukenrol (wel goede kwaliteit anders eet je papier) spekjes uitspreiden zonder dat ze elkaar raken, een vel keukenpapier erover: iets meer dan 4 minuten op vol in de magnetron en klaar! Knapperiger: iets langer op volle kracht.

Thea
Tip #3172


Spekjes uitbakken voor in het gerecht

Spekjes uitbakken doe je makkelijk met keukenpapier. Ik doe het zelf ook. Ik leg de spekjes tussen het keukenpapier. Dan gaan ze de magnetron in. Het keukenpapier zal al het vet van de spekjes kunnen gaan absorberen. Dan heb je geen vette spekjes en dat vind ik veel lekkerder. Het is namelijk de bedoeling dat het een lekker gerecht wordt.

spek@hotmail.com
Tip #20491


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen