Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Speklapjes maken

Hoe kan je zoals Oma lekker speklapjes maken?

Oma weet wel raad met speklapjes. Lees hier hoe je het beste speklapjes kunt maken voor een lekkere BBQ.

Bevroren speklapjes spetteren niet

Speklapjes spetteren niet meer, als u ze eerst goed invriest. Dan laten ontdooien, en dan in de pan. Door het vocht wat bij ontdooing vrij komt zit ook vet, wat het spetteren veroorzaakt.

Coby
Tip #2766


Speklapjes maken zonder te spetteren

Spetteren van het vet is erg vervelend. Ik probeer dit te voorkomen door de speklapjes eerst in te vriezen. Op die manier zal het een heel stuk minder of misschien wel niet meer spetteren. Speklapjes maken wordt dan wat leuker.

123
Tip #20492


Spekjes uitbakken door ze uit de koelkast te halen

Spekjes kun je ideaal gaan uitbakken, maar soms worden ze gewoon niet knapperig genoeg. Ik heb daar een truc op gevonden. Ik haal ze nu ruim 15 minuten van te voren uit de koelkast. Op die manier worden ze een heel stuk meer knapperig als ik de spekjes uitbakken ga. Dan heb ik geen last van het feit dat de spekjes misschien nog wat zacht blijven. Ik zorg ervoor om al het vet dan goed weg te halen waardoor ze nog een stuk knapperiger worden. Dat vind ik een heel stuk lekkerder en tot nu toe werkt het altijd prima. Je moet ze natuurlijk niet een hele nacht uit de koelkast laten staan. Dan kunnen de spekjes erg makkelijk kapot gaan. Dat is zonde voor het gerecht wat je eigenlijk had willen gaan maken.

Tipje
Tip #21393


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen