Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stokbrood bewaren

Hoe kun je stokbrood het beste vers houden en bewaren?

Stokbrood wordt snel hard. Met deze tips van Oma kun je stokbrood langer vers houden.

Snijd stokbrood voor het bakken in op gewenste plekken

Stokbrood dat u nog af moet bakken vantevoren insnijden op de gewenste dikte werkt perfect

J janssen
Tip #3779
1 0




Stokbrood voor afbakken insnijden

Bij het snijden van een zelf afgebakken stokbrood ook platte stukjes? Voor het afbakken een heel klein beetje insnijden met een aardappelschilmesje. De sneetjes zetten uit en zo snij je het stokbrood zonder hem plat te drukken!

Tip #7756
1 0




Voorgebakken stokbrood invriezen

Voorgebakken stokbrood kunt u langdurig in de diepvries bewaren. Brood ontdooien tijdens voorverwarmen van de oven.

Jos Jansen
Tip #145
0 0




Stokbrood opnieuw bakken met beetje water

Als je al gebakken stokbrood hebt van een dag geleden en het is wat harder aan de randjes, doe er dan een klein beetje water op en eventjes in de oven en hij is weer heerlijk!!

Tip #874
0 0




Wikkel stokbrood na bakken in theedoek

Als je thuis stokbrood afbakt, deze na het bakken even in een theedoek wikkelen totdat hij is afgekoeld. Het stokbrood word daardoor iets zachter en is makkelijker te snijden.

Sandra Aarnoudse
Tip #1578
0 0




Oud stokbrood opbakken met kruidenboter

Oude stokbrood nooit weggooien goed in smeren met kruidenboter en bakken in de braadpan lekker bij een borrel

Guido nichela
Tip #4233
0 0




Stokbrood insnijden voor afbakken

Voordat je voorgebakken stokbrood in de oven doet maak eerst wat inkepingen bovenop dan snijd het wat makkelijker als ie nog warm is.

Anika
Tip #2299
0 0