Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stokbrood bewaren

Hoe kun je stokbrood het beste vers houden en bewaren?

Stokbrood wordt snel hard. Met deze tips van Oma kun je stokbrood langer vers houden.

Snijd stokbrood voor het bakken in op gewenste plekken

Stokbrood dat u nog af moet bakken vantevoren insnijden op de gewenste dikte werkt perfect

J janssen
Tip #3779


Stokbrood voor afbakken insnijden

Bij het snijden van een zelf afgebakken stokbrood ook platte stukjes? Voor het afbakken een heel klein beetje insnijden met een aardappelschilmesje. De sneetjes zetten uit en zo snij je het stokbrood zonder hem plat te drukken!

Tip #7756


Voorgebakken stokbrood invriezen

Voorgebakken stokbrood kunt u langdurig in de diepvries bewaren. Brood ontdooien tijdens voorverwarmen van de oven.

Jos Jansen
Tip #145


Stokbrood opnieuw bakken met beetje water

Als je al gebakken stokbrood hebt van een dag geleden en het is wat harder aan de randjes, doe er dan een klein beetje water op en eventjes in de oven en hij is weer heerlijk!!

Lilian Timmer
Tip #874


Wikkel stokbrood na bakken in theedoek

Als je thuis stokbrood afbakt, deze na het bakken even in een theedoek wikkelen totdat hij is afgekoeld. Het stokbrood word daardoor iets zachter en is makkelijker te snijden.

Sandra Aarnoudse
Tip #1578


Oud stokbrood opbakken met kruidenboter

Oude stokbrood nooit weggooien goed in smeren met kruidenboter en bakken in de braadpan lekker bij een borrel

Guido nichela
Tip #4233


Stokbrood insnijden voor afbakken

Voordat je voorgebakken stokbrood in de oven doet maak eerst wat inkepingen bovenop dan snijd het wat makkelijker als ie nog warm is.

Anika
Tip #2299


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen