Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Sommige vleessoorten moeten lang sudderen eer het gaar is (bijvoorbeeld "draadjesvlees" en sucadelapjes). Indien het kookvocht tussentijds moet worden aangevuld, doe dit dan altijd met lauw/warm water. Dan blijft het vlees lekker mals (van koud water wordt het vlees taai).

3 5 1 0






Ook lekker...een snee ontbijtkoek mee laten sudderen!

5 0 0






Smeer het suddervlees, na het kruiden, in met (pittige) mosterd en braadt dit aan. Blus altijd af met warm water hierdoor wordt het vlees mals.

5 0 0






Braad suddervlees aan in een gietijzeren koekepan. Doe de dekksel op de pan en zet hem in een voorverwarmde oven, 120 graden. Er hoeft geen water bij. Na drie uur is het vlees klaar, alleen twee keer doorroeren.

5 0 0






Om lekker suddervlees te krijgen ,prik wat kruidnagels in het vlees en doe een laurierblaadje erbij. Een beetje azijn erbij en je krijgt over heerlijk suddervlees.

5 0 0






Het vlees blijft ook mals als iets zuurs wordt meegekookt, bv (balsamico)azijn, tomaten(puree).

5 0 0






Een doorgesneden ui bij draadjesvlees doet wonderen. Het vlees word er goed gaar en veel lekkerder van. Dit is ook voor een stuk lende erg goed.

5 0 0






Doe bij Suddervlees(draadjesvlees) een winterwortel. Krijg je een heerlijke jus.

5 0 0






Als je rundvlees gaat sudderen. Doe de kruidnagels en laurierblaadjes in een stukje aluminiumfolie. Dan hoef je na afloop niet te zoeken naar de kruidnagels en laurierblaadjes. De smaak is hetzelfde.

5 0 0






Om de kruidnagels makkelijk terug te kunnen vinden, prik je deze in een doorgesneden ui. Aan het eind van de kooktijd haal je de ui eruit en heb je ook direkt de stokjes van de kruidnagels te pakken!

5 0 0