Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Suddervlees Oma's recept

Hoe maak je Oma's draadjesvlees en suddervlees?

Draadjesvlees en suddervlees zoals alleen Oma dat kan maken. Hier vind je tips en recepten van Oma voor zacht en mals draadjesvlees. Oma's draadjesvlees.

Tussentijds lauw water toevoegen aan suddervlees

Sommige vleessoorten moeten lang sudderen eer het gaar is (bijvoorbeeld "draadjesvlees" en sucadelapjes). Indien het kookvocht tussentijds moet worden aangevuld, doe dit dan altijd met lauw/warm water. Dan blijft het vlees lekker mals (van koud water wordt het vlees taai).

Henrike Siebers
Tip #875


Ui bij draadjesvlees

Een doorgesneden ui bij draadjesvlees doet wonderen. Het vlees word er goed gaar en veel lekkerder van. Dit is ook voor een stuk lende erg goed.

Tonnie Liempde
Tip #877


Mals vlees als iets zuur meekookt

Het vlees blijft ook mals als iets zuurs wordt meegekookt, bv (balsamico)azijn, tomaten(puree).

Mirjam
Tip #876


Smeer suddervlees in met mosterd

Smeer het suddervlees, na het kruiden, in met (pittige) mosterd en braadt dit aan. Blus altijd af met warm water hierdoor wordt het vlees mals.

Marijke
Tip #2343


Winterwortel bij suddervlees

Doe bij Suddervlees(draadjesvlees) een winterwortel. Krijg je een heerlijke jus.

Tip #878


Ontbijtkoek bij suddervlees

Ook lekker...een snee ontbijtkoek mee laten sudderen!

Trijntje
Tip #1820


Kruidnagel en laurier lekker bij suddervlees

Om lekker suddervlees te krijgen ,prik wat kruidnagels in het vlees en doe een laurierblaadje erbij. Een beetje azijn erbij en je krijgt over heerlijk suddervlees.

Mirjam
Tip #1870


Vind kruidnagel makkelijk terug in draadjesvlees

Om de kruidnagels makkelijk terug te kunnen vinden, prik je deze in een doorgesneden ui. Aan het eind van de kooktijd haal je de ui eruit en heb je ook direkt de stokjes van de kruidnagels te pakken!

Hester
Tip #2022


Braad suddervlees in gietijzeren koekenpan

Braad suddervlees aan in een gietijzeren koekepan. Doe de dekksel op de pan en zet hem in een voorverwarmde oven, 120 graden. Er hoeft geen water bij. Na drie uur is het vlees klaar, alleen twee keer doorroeren.

Julia Winder
Tip #3114


Kruidnagel en laurierbladeren in aluminiumfolie

Als je rundvlees gaat sudderen. Doe de kruidnagels en laurierblaadjes in een stukje aluminiumfolie. Dan hoef je na afloop niet te zoeken naar de kruidnagels en laurierblaadjes. De smaak is hetzelfde.

Ellen
Tip #3230


Sudderlapjes op een oliestel

Sudderlapjes: Probeer een (oud) oliestel op de kop te tikken en zet na het aanbraden van het rundvlees de pan op een laag pitje van het oliestel. Net onder de kook houden en het vlees drie tot vier uur gaar laten worden. Wel vlees met een randje vet eraan voor de smaak. Heerlijk, net als oma het deed. Kijk op rommelmarkten voor een oliestel. Lonten zijn nog gewoon te koop, ook via internet. Ook nog eens goedkoper dan op gas of elektra laten sudderen.

Theo Weerdenburg
Tip #5593


Sudderlappen in de oven

Sudderlappen je kun ook heel goed in de oven laten sudderen. Eerst aanbraden op gas in de pan, daarna de gewenste sudder tijd instellen in de oven. Ik doe 150 graden.

Tip #6645


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen