Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vaatwasmiddelen

Hoe werken vaatwastabletten en hoe maak je zelf vaatwasmiddel?

Met deze handige tips krijg je de vaat weer net iets schoner, deze en andere tips voor het optimaal gebruik en behoud van jouw vaatwasmachine

Alternatief voor afwasmiddel

Is het zondag en is je af was middel op? Pak dan wat allesreiniger en wat shampoo en je glazen zijn helder schoon.

Mama1975
Tip #2741


Een drupje afwasmiddel voor de hele vaat

Als je de afwas hebt voorgespoeld, doe een drupje afwasmiddel op een sponsje en je kunt bijna de hele afwas ermee soppen(met de ruwe kant), even afspoelen en klaar!

Tip #8873


Zelf vaatwaspoeder maken

Vaatwaspoeder zelf maken: Het zelf maken van vaatwasmiddel is stukken eenvoudiger dan je zou denken. Met een handvol ingrediënten kun je een vaatwasmiddel maken. 1 deel zuiveringszout (baksoda/baking soda) 1 deel zeezout 3 delen kristalsoda 3 delen citroenzuur Als je de ingrediënten in wat grotere hoeveelheden koopt kun je echt heel erg goedkoop een goedwerkend afwasmiddel maken. Meng alles goed door elkaar in een pot die je goed kunt afsluiten. Dit is echt heel belangrijk. Het is een mengsel dat makkelijk vocht aantrekt. Voor elke vaatwasbeurt doe je 1 theelepel in het bakje waar je anders een tablet in zou doen. De bedoeling is dat het vaatwaspoeder pas gaat bruisen en borrelen als het in de vaatwasser zit.

Tip #16255


Vaatwasmiddelen gebruiken

Je vaatwasser schoonhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Ik gebruik zout in combinatie met glansspelmiddel. Dit werkt altijd erg goed.

Chinook
Tip #20502


Vaatwasmiddelen, glansspoelmiddelen gebruiken

Ik gebruik zelf zeker niet altijd vaatwasmiddelen. Ik gebruik ook glasspelmiddelen. Op die manier zal de vaat een heel stuk makkelijker gaan glimmen. Ik wil niet zelf nog na moeten boenen. Daarom doe ik dit altijd gewoon in de vaatwasser. Op die manier glanst alles weer een heel stuk mooier dan wanneer je er maar gewoon vaatwasmiddelen in gooit. Soms helpt het om een ander middel te gebruiken.

Nora
Tip #21397


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen