Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wafels bewaren

Hoe kun je wafels knapperig en goed houden?

Niemand wil van die klamme wafels hebben. Via onze tips houdt je die wafels lekker knapperig.

Wafels langer bewaren met een sneetje brood

Voor het bewaren van zelfgebakken wafels, doe ze in een plastieken doos en doe er een snee brood bij na een dag of drie is de snee brood hard en doe je er een andere bij. Je wafels blijven vers.

Linda Heremans
Tip #903


Wafels bewaren

Als je verse wafels toch wilt bewaren moet je ze eerst laten afkoelen en daarna bewaren in een gesloten bakje. Invriezen kan ook, maar ook hier ze eerst even laten afkoelen.

JanetteB
Tip #18075


Wafels bewaren om later op te eten

Wafels wil ik graag wat langer bewaren dan een paar dagen. Dit komt doordat ik niet alles in eén keer op eet wat ik gemaakt heb. Helemaal als je alleen bent eet je dat niet zo snel allemaal op. Ik heb dus een ideale truc, om je wafels langer goed te houden. De truc is om er een broodje bij in te doen. Je doet de wafels dan in een leuk plastic bakje met brood. Het brood gaat wel hard worden. Die kun je er beter naar een paar dagen uit gaan halen. Je doet er dan een nieuwe in. Uiteindelijk blijven je wafels dan een heel stuk langer goed. Je kan ze dan meerdere weken bewaren, zonder dat ze kapot zouden gaan.

Tip
Tip #20505


Wafels bewaren door ze in te vriezen

Ik kwam er achter dat je wafels bewaren makkelijk kunt doen om ze in te vriezen. Je kan veel producten invriezen, maar wafels dus ook. Nu geniet ik er veel langer van dan dat ik normaal zal gaan doen.

Monika
Tip #21400


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen