Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterkoker ontkalken

Hoe kun je de waterkoker kalkvrij maken?

De waterkoker ontkalken gaat makkelijk en snel met deze handige tips van oma en andere bezoekers

Waterkoker uitkoken

Je kun de waterkoker half vol doen met water (zo ongeveer tot boven het element)en er dan een flinke scheut azijn bijdoen (ik gebruikte appelazijn) en dan zet u de waterkoker op koken en wacht u tot het gekookt heeft. Daarna goed naspoelen met water en eventueel een keertje koken met water die je weer weggooit of waar je een kruik mee vult. zodat je thee niet naar azijn smaakt. Bij mij heeft het een zeer goed resultaat opgeleverd.

Serjan
Tip #2846
0 0
Citroensap werkt tegen aanslag in waterkoker

Zwarte aanslag in de waterkoker die maar niet weg te krijgen is? Smeer de binnenwand van de waterkoker helemaal in met citroensap uit zo'n flesje en laat dit een half uur intrekken. Vul daarna de waterkan helemaal met water en breng dit met nog een extra scheut citroensap aan de kook. Laat dit een half uur afkoelen en herhaal dit alles desnoods nog een keer. Water weggooien en de waterkoker van binnen afnemen met een schone theedoek. Nog een paar keer met alleen maar water laten koken om het vuil en de nasmaak. Het effect is verbluffend, hij lijkt weer als nieuw.

Tip #8337
0 0