Statistieken

28
Geplaatste tips
792
Ontvangen likes op tips
4 / 37892
Oma's aan de top

Medailles

8x
Gouden tip
2x
Zilveren tip
0x
Bronzen tip

Tips van Dominique Dahmen

Hoesten

Water met honing en suiker drinken tegen hoesten

200ml water koken,daar in 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker oplossen.
Het is mierenzoet, maar helpt goed.
Wel af laten koelen, voor je het drinkt, iedere keer een beetje.

Rimpels voorkomen

Vitamine E pillen als antirimpelmiddel

Geweldig antirimpelmiddel. Koop een potje natuurlijke (vloeibare)vitamine E pillen. Bijt deze voorzichtig stuk, smeer het op je gezicht en na een paar nachten zie je al resultaat, je ziet er echt weer stralender uit. Vergeet je hals en decolleté niet.
Bruine aanslag WC

Schoon toilet dankzij cola

Vieze vlekken in toiletpot. Giet voldoende Coca cola in WC Laat dit zo lang mogelijk intrekken Daarna toilet doorspoelen.
Kunstgebit

Unicura zeep en een tandenborstel

Dagelijks 2 keer schoonmaken met een tandenborstel en ongeparfumeerde unicura zeep (geen smaak) Regelmatig bijv. voor het douchen: Het gebit in een bakje doen, dik bleekmiddel over de binnen en buitenkanten gieten, 1 minuut laten intrekken, dan bakje bijvullen met heet kraanwater totdat alles onder water ligt. Na mijn douche is het gebit brandschoon. Met het water/chloor mengsel kun je de wc nog schoonmaken (dubbele functie). Hierna het gebit weer goed afspoelen en borstelen met veel water en zeep, anders proef je nog chloor. Ik doe dit nu zo' n 40 jaar, onschadelijk voor het kunststof van het gebit en het oppervlak is steeds weer als nieuw, glad en brandschoon. mvg Peter
Beslagen autoruit

Last van beslagen voorruit

Als je last van een beslagen voorruit hebt van je auto en airconditioner niet helpt dan kan je een sok gevuld met kattengrind in de auto leggen dan is de beslagen voorruit helemaal weg. Je legt de sok in het bakje of bij het ruit zelf.
Stickerverwijderaar

De ultieme stickerverwijderaar: Pindakaas

Stickers laten zich prima verwijderen, met PINDAKAAS! Smeer het eerst dik erop, laat het inwerken, en u kunt de sticker verwijderen, als zat het er net op. Zo kunt u ook kauwgom uit iemands haar verwijderen.

Blauwe plekken

Papje van melk en aardappel

Maak een papje van geraspte aardappel met een beetje melk en smeer dit op de blauwe plek.
Rugpijn oplossen

Masseren tegen rugpijn

Rug(spier) pijn? Neem een (oude) handdoek mee in de douche/bad, leg deze over je rug en zet de brede(maar niet massage) straal erop, lekker heet! Dat 5 minuutjes en dan voorzichtig een beetje stretchen, is beter als een massage van je partner omdat het je spieren soepel maakt maar niets forceert.
Luieruitslag

Strooi maizena op de billen

Maizena werkt perfect. Gelijk erop strooien bij de eerste klachten. Heeft hier perfect gewerkt.

Verkoudheid

Ui naast het bed

Bij verkoudheid, een halve ui naast het bed, geeft meer lucht.

Brandend maagzuur

Vanillevla

Neem bij brandend maagzuur een paar schepjes vanillevla en vermijd bukken.
Roos

Haar wassen met lindebloesemthee tegen roos

Het haar wassen met lindebloesemthee. Masseer een los geklopte eierdooier goed in de hoofdhuid. Laat dit een tijdje intrekken en spoel na met gewoon water.
Mollen verjagen

Steek slang in een ingang van mollengangen

Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer 50 cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. (de slang moet 4 cm. breed zijn). Of zet en leeg bierflesje met de tuit om hoog in de verschillende gaten.
Spruitjes koken

Spruitjes koken in suikerwater

Als u een lepeltje suiker toevoegt bij het kooknat van de spruitjes zijn ze minder bitter en proeven niet zo sterk na als het eten "zakt".

Mobiel nat geworden

Natte mobiel in rijst

-Leg je mobiel in een bak met rijst, de rijst zuigt het water op, en zo komt het er uit.
-Leg je mobiel in de zon nadat je je accu en simkaart eruit heb gehaald, en zo droogt het op.
LET OP! het moet wel gelijk in de zon of in de rijst gelegd worden.

Spataderen jeuk

Benen hoog leggen tegen spataderen

Last van spataderen of rode adertjes? iedere dag even tussen door je bennen hoog leggen, na het douchen altijd je benen afspoelen met koud water begin bij de enkels tot aan de boven benen ongeveer 5 minuten ieder been. Vermijd sauna, en intensieve massages. Wat heel erg goed is en ook gezond is elke dag een teentje knoflook eten, is niet zo lekker en je gaat er van stinken, andere oplossing is knoflook tabletjes.
Stickerverwijderaar

Afplak tape om stickerresten te verwijderen

Verwijderen van stickerresten. Neem een stuk van ongeveer 8 cm.(breed) papieren afplak tape, maak daar een rondje van, plakkant naar buiten, en dep die stevig op de sticker restant, steeds verplaatsen natuurlijk. Herhaal dat tot de resten zijn verdwenen.
Stickerverwijderaar

Petroleum ether verwijdert plakresten

Stickervlekken/resten! Koop een flesje Petroleum-ether en doe wat op een doekje/stukje keukenrol.....even wrijven en klaar, geen plakresten meer.
Stickerverwijderaar

Lampenolie als stickerverwijderaar

Als je ergens stickers op hebt geplakt, b.v. ijskast computer e.d. je kunt ze verwijderen met lampenolie vochtig te maken, even volhouden en de stickers verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je beschadigt hier niet de lak van de ijskast of het kunststof van de computerkast.
Stickerverwijderaar

Verwarm lijmresten met föhn

Sticker resten zijn te verwijderen door ze met de föhn te verwarmen en daarna op te rollen.

Stickerverwijderaar

Koper -of zilverpoets als stickerverwijderaar

Achtergebleven plaksel van (prijs)stickertjes op glas- of serviesgoed krijgt u er heel makkelijk af door er met een doekje met koper- of zilverpoets over heen te wrijven.

Vriezer ontdooien

Snel vrieskast ontdooien

Snel je vrieskast ontdooien: Gebruik de haarfohn of zet er een pan heet water in.
Theelepels schoonmaken

Leg theelepel in zilverpapier

Een zilveren theelepel maakt je weer mooi door het in zilverpapier in heet water te leggen. Het komt er een heel stuk beter weer uit!
Cellulitis verminderen

Celullitis wegscrubben met koffie

Heeft u cellulitis? Scrub dan eens in de week uw lichaam met koffie (in veel anti cellulitis cremes zit ook cafeïne).

Paardenbloem bestrijden

Paardenbloem verwijderen

Tegen paardenbloemen bestaat eigenlijk niet echt een middeltje. Wel helpt het om de paardenbloemen met wortel en al uit de grond te trekken. Hierdoor is de kans in ieder geval kleiner dat ze terugkomen.
Spruitjes koken

Spruiten koken zonder nare lucht in huis

Spruitjes en kool soorten koken zonder nare lucht in huis! Breng een bodem water aan de kook, doe hier twee lepels olie bij en breng weer aan de kook. Voeg spruiten of kool eraan toe, strooi wat zout over de groenten en roer even goed door. Breng alles aan de kook tot de deksel zo warm is dat je je hand er niet meer op kunt houden, dan klein draaien en ongeveer 20 min. laten staan er mag geen stoom uit de pan komen. Afgieten en met wat boter opstoven. Eet smakelijk.
Stickerverwijderaar

Badkamer reiniger als stickerverwijderaar

Spuit een beetje badkamer reiniger op de sticker laat het 10 minuten in werken en je kunt de sticker er zo geheel afhalen.
Mos verwijderen tegels

Meng azijn met afwasmiddel voor groene tegels

Het groen tussen tegels uitpeuteren is een rotwerkje. Meng een liter goedkope azijn met enkele kneepjes afwasmiddel en giet dit tussen de tegels. Spuiten kan natuurlijk ook. Na een dag zie je het mos en onkruid bruin worden en kun je het makkelijk verwijderen. Nog beter voor je rug ook!