Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
1
Keelpijn
Hoe kun je snel van keelpijn afkomen?

Thee met honing, citroensap en kaneel

Neem warm gekookt water doe daar 2 eetlepels honing doe daar een beetje citroensap en een beetje kaneel/speculaas kruiden bij. Het is lekker en je bent binnen een half uur van je keelpijn af.

M
Tip #4880
2
Vaginale schimmelinfectie
Wat is een natuurlijke behandeling van een vaginale schimmelinfectie?

Mengsel van natuurazijn en water

Disclaimer: Let goed op bij dit soort adviezen, er zijn zowel positieve als negatieve ervaringen. Laat je goed informeren. Het is altijd het beste om contact te zoeken met een huisarts. 

Het lijkt tè makkelijk maar bij mij hielp het ècht. Vermeng 1 deel natuurazijn (jawel, die uit het keukenkastje) op 2 delen (lauwwarm) water. Doop er wat schone watten in (ik gebruik de wattips, van de oogmake-up, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)en dep de gehele vagina daarmee vochtig. Ook rond het plasgaatje en ga zover mogelijk inwendig evt. met tampon. Als laatste doe je ook even de anus zodat alle schimmels in het gebied bereikt worden. Niet afdrogen maar vanzelf laten drogen! De volgende dag is de jeuk en het schrijnende gevoel rond de schaamlippen weg! Eventueel een dag later nog een keer herhalen.
Als je na bijv. een aantal weken denkt dat je er weer last van krijgt gelijk weer even deppen met het azijnmengsel. Dat was bij mij nog 2x het geval. Ik ben er nu al een jaar vanaf!

Martina
Tip #5706
3
Aften behandelen
Wat helpt goed tegen aften?

Paracetamol laten smelten

Voor directe pijnverlichting, laat een paracetamol smelten in de mond en houdt die zoveel mogelijk tegen de afte aan. Pijn gaat meteen over en afte geneest veel sneller. Als je de smaak echt heel vies vind kun je ook je paracetamol (sinaspril) gebruiken.

Marjolein
Tip #5540
4
Blaasontsteking tips
Wat zijn de beste blaasontsteking tips naast de normale behandeling?

Warm water met Baking soda nemen

Als je de blaasontsteking voelt opkomen: een goeie theelepel baking soda, ofwel zuiveringszout, ofwel natrium bicarbonaat oplossen in een kop warm water en opdrinken. Dit heeft bij mij al zo veel blaasontstekingen verholpen!
Als je dan toch een blaasontsteking hebt: 1,5 eetlepels baking soda op liter warm water en rustig (in een half uur tot een uur) opdrinken.
Hierbij kun je als aanvulling een enorme hoeveelheid vitamine C slikken (3000 mg kan zomaar) en eventueel D-mannose (zit vaak in capsules gecombineerd met vit.C).
Sinds ik deze trucs weet heb ik nooit meer antibiotica nodig gehad en er nooit meer langer dan een uur last van gehad. (Daarvoor ging ik zomaar eens per maand naar de ha voor een kuur/ preventiepillen)

Lidwien
Tip #11342
5
Misselijkheid verhelpen
Wat te doen tegen Misselijkheid?

Cola helpt tegen misselijkheid

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje. Dit verhelpt direct de misselijkheid.

Tip #519