Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

1

Groene zeep voor bijna alle vlekken!!!

Groene zeep (zachte groene zeep van Driehoek) zorgt ervoor dat heel veel vlekken in kleding eruit gaan, bloedvlekken, grasvlekken noem het maar op.

Jiske
Tip #18085
0 02

Regenton

Doe een pantykousje om het uiteinde van de waterpijp(eventueel vastmaken met plantdraadje) en je hebt prachtig helder water. Regelmatig even kousje uitspoelen en hergebruiken. Gebruik dit regenwater ook voor je kamerplanten.

A.R. Noort-Dam
Tip #18094
0 03

Stoofpeertjes maken

Oma's Recept: Stoofpeertjes Schil de stoofpeertjes en snij ze door de helft en snij die delen nogmaals door de helft. Verwijder de klokhuizen. Doe de peertjes in een pan met wat rode bessensap en vul dit aan met water. Gooi hier wat lekkere kruiden bij. Denk aan kaneelstokjes en suiker. Breng dit zachtjes aan de kok en laat dit één uurtje zachtjes pruttelen. Laat vervolgens de peertjes lang ( het liefst 8 uur+ ) in deze kookvocht liggen. De kookvocht kan je vervolgens nog in een sausje veranderen door deze wat te verdikken met pudding.

JanetteB
Tip #18086
0 04

Anijsmelk maken

Zelf anijsmelk maken Mix wat normale volle melk ( 200 gr) met wat anijsstaafjes van de Ruijter. Doe dit in een pannetje en verwarm dit terwijl je goed roert. Zorg dat het niet gaat koken. Je kan overigens ook steranijs gebruiken.

JanetteB
Tip #18087
0 05

Bloemen

Bloemen blijven langer vers, wanneer een paar druppels chloor aan het water wordt toegevoegd.

A.R. Noort-Dam
Tip #18095
0 0