Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

1

Mijn ervaring met rode vlekken op mijn gezicht/wangen

Ik heb de al ong een half jaar geleden rood naast mijn neus ook een beetje schilverig en jeuk aan de ene kant is het minder dan aan de andere kant in de avonds wat minder in de ochtend wat meer (ik maak mn gezicht goed schoon) ik had een half jaar geleden er dan maar vaseline opgedaan nee dat hielp niet toen maar olie helpt ook niet weten jullie wat tips? Ik wil graag van deze rode vlekken in het gezicht af. De volgende tip hielp mij goed:Ik had hetzelfde als wat jij hebt denk ik, dit kan nog veel erger worden, ( rudolph the red nose reindeer ) en dan kom je er lastig van af. Ik ben naar de dermatoloog gegaan en die heeft me ROC Calmance aangeraden. 3 x daags smeren tot het weg is en dan nog twee (!) weken. Als je dit smeert met Uiercreme en Ginseng creme ben je er zo van af. Stop met je gezicht wassen, dat maakt het juist nog kapotter allemaal.

Tessa93
Tip #19928

2

Niacinamide creme

Zie bovenstaande creme. Er is bewezen dat deze crème werkt tegen zowel pigmentvlekken, rimpels als rode wangen.

Amael
Tip #19930

3

Ervaring + tip voor schimmel onder de oksels

ik heb al lange tijd van schimmel onder de oksels. heb van de dokter al zalf gehad. het ging over. maar na een weekje komt het weer terug....heb al van alles aan zalfjes geprobeerd.....maar het gaat niet weg. het jeukt enormmmm . op het moment niet. omdat ik weer een zalfje gebruik. Ik douche elke dag...elke dag andere kleding, elke dag andere handdoek en washand. deo gebruik ik niet. zelfs mijn bedlakens en dekbed zelf was ik om de paar dagen. ik raak er maar niet vanaf. Tip die ik gelezen heb en goed werkte: Het hangt af van hoe de schimmel zich uit. Krijg je er een droge huid was, waarbij je plekken krijgt die op eczeem lijken, probeer eens onder de zonnebank te gaan (tenzij je een hele lichte huid hebt). Uit het zich in witte vlekken omdat het pigment op die plekken uit de huid is: selsun.

patriciaa
Tip #19932

4

Erythrasma?

Misschien heb je last van erythrasma? Zou ik altijd even laten checken. In de tussentijd kan je het beste schimmel in de oksel proberen schoon te houden (goed drogen na het douchen). Doe wat talkpoeder in de huidplooien en draag luchtige kleding

Bianca
Tip #19933

5

Zeg tegen de dokter dat het jeukt

Als je een moedervlek wilt verwijderen omdat je het niet mooi vindt kunnen de kosten flink oplopen. Zeg daarom tegen de dokter dat het jeukt. Dan kost het niks :)

Jana
Tip #19937