Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

1

Kaarsvet uit kleding stomerij

Je moet niet een strijkbout gebruiken, je mag het kaarsvet er niet in persen. Je kan beter een föhn gebruiken een hete kraan doet of een sopje van biotex doet overigens ook wonderen om kaarsvet uit kleding te verwijderen.

Een stomerij zou ik pas als laatste optie inzetten.

Keesje
Tip #18149
0 02

Koper poetsen met cola oma's tip

Een gouden tip van mijn oma was altijd om koper te poetsen met cola. Het beste is om het koperen voorwerp gewoon even een uurtje in een bakje met cola te leggen. Je zal zien dat je daarna het koper eenvoudig schoon kan poetsen.

Keesje
Tip #18147
0 03

Waterkoker ontkalken vaatwastablet

Een waterkoker kan je ook eenvoudig ontkalken met een vaatwastablet. Dit is goedkoop EN je hebt altijd een vaatwastablet in huis liggen dus dit kost weinig. Je hoeft helemaal niet veel te gebruiken, zelf zou ik een vaatwastablet in 3'en proberen te breken en zo'n stukje simpelweg in het waterreservoir te doen. Het andere stuk (2/3) kan je weer gebruiken voor een vaat.

Let wel op: Je moet vervolgens de waterkoker wel even koken en ontreinigen en na het gebruik van dit blokje goed reinigen! Zorg niet dat je per ongeluk een theetje pakt uit de waterkoker met water met vaatwastablet erin!

Keesje
Tip #18148
0 04

Pas opgekomen Dahlia en andere jonge plantjes beschermen.

Om bijvoorbeeld opkomende Dahlia's te beschermen tegen vraat van slakken en vogels haal ik de bodem uit wat grotere blikken en zet deze bodemloze blikken om de jonge plantjes heen. Werkt prima .

Mathilde
Tip #18151
0 05

Tulpen in vaas suiker

Als je tulpen langer goed wilt laten staan kan je er suiker bij doen. Suiker heeft een antibacteriële werking wat de tulpen langer goed zal houden.

Keesje
Tip #18150
0 0