Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Algen verwijderen

Hoe kan je op de beste manier Algen uit de tuin verwijderen?

Algen verwijderen gaat goed en snel met de tips en middeltjes van oma, maar ook de adviezen van andere gebruikers kunnen je misschien helpen. Bekijk hieronder of er ook een oplossing voor jou tussen staat.

Schep zand tegen algen

Gebruik scherp zand tegen algen, ijs en sneeuw op paden i.p.v. pekel en bestrijdingsmiddelen. Planten kunnen er nl. slecht tegen, het milieu ook. Sowieso wat zand op paden strooien helpt tegen algen. Eenvoudig door het lopen schuurt het en voorkomt algvorming.

Sjon Kootwijk
Tip #235


Algen verwijderen met azijn

Doe een paar flessen schoonmaakazijn in een gieter of gifspuit. Voeg er een klein beetje water aan toe, maar puur kan ook. Binnen 3 dagen zijn de algen verdwenen. Dit is beter dan al dat dure gif en werkt net zo goed.

Ina
Tip #3401


Azijn als verdelgingsmiddel

Algen krijg je makkelijk weg door azijn in een bloemenspuit te doen en de straat ermee te bevochtigen, verder gaat het vanzelf ,dus niet schrobben maar het moet droog weer zijn

Jellie
Tip #3497


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen