Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Amaryllis in vaas

Hoe moet je Amaryllis verzorgen?

Handige tips voor de verzorging van Amaryllis bloemen en planten, met deze tips van oma houd jij je bloemen en planten langer mooi.

Amaryllis bloemen in de vaas

Wie amaryllisbloemen in het water wilt zetten, moet ze in de kop afsnijden. De kelken gaan vanzelf open. Maak een kerfje in de steel boven het waterniveau zodat de lucht eruit kan. Hangt een bloem slap, hang die dan een nachtje ondersteboven en giet de steel vol water.

Tip #236


Amaryllis bloemen lang mooi houden

Tips om de amaryllis lang mooi te houden in de vaas: Snijd de stelen schuin af; Gebruik niet te veel water; Schuif eventueel stokken in de holle stelen om knikken van de steel te voorkomen; Plak een plakbandje om de uiteinden van de stelen om het krullen tegen te gaan (vooral bij de witte amaryllissen); Zet de amaryllis niet te dicht bij de verwarming of in de volle zon, dat verkort de bloeitijd; Zet de amaryllis niet in een ruimte waar de temperatuur minder dan 5 graden is.

Tip #14682


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen