Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Anjers in vaas

Hoe kun je anjers in een vaas goed verzorgen?

Anjers horen natuurlijk in een mooie vaas thuis, maar gaan jammer genoeg niet lang mee. Met de volgende tips kan je de levensduur van anjers verlengen.

Anjers langer mooi dankzij 7-up

Anjers blijven (nog) langer staan als je een flinke scheut 7-up bij het bloemenwater gooit.

Esther
Tip #237


Anjers in vaas

Anjers in een vaas wil ik wat langer mee laten gaan. Toen ben ik een beetje gaan zoeken. Het schijnt als je er 7up bij giet of iets wat er op lijkt, dat de anjers toch wat langer mee gaan. Het kan altijd uitgeprobeerd worden, want anjers gaan redelijk snel dood.

Anoniem
Tip #20508


Anjers in vaas, ververs het water

Anjers in vaas zijn altijd heel erg leuk om te hebben. Toch gaan ze heel erg makkelijk dood naar mijn idee. Ik ben er dus achter dat dit komt doordat ik het niet vaak genoeg ververs. Ik kies er nu dan ook voor om het water om de 5 dagen te verversen. Op die manier gaan de anjers een heel stuk langer mee dan daarvoor. Dat is natuurlijk veel fijner, want dan hoef ik niet steeds nieuwe anjers te gaan kopen terwijl ik ze wel goed probeer te blijven verzorgen. Het zijn niet de makkelijkste bloemen die je uit zal kunnen kiezen voor in een vaas.

Anoniem
Tip #21403


Snijbloemen langer vers houden

Door een flinke scheut frisdrank aan het bloemenwater toe te voegen leven je bloemen langer. De combinatie van koolzuur en suiker zorgt dat de bloemen langer fris blijven. Voor dit doel is het wel de bedoeling dat het suikerhoudende frisdrank is. Heb je een doorzichtige vaas en wil je dat het water helder blijft? Gebruik dan 7-Up of Sprite of iets dergelijks.

Roos
Tip #21749


Schepje suiker

Doe een schepje suiker in het water en de anjers blijven cir. 2 weken of langer staan. Deze tip heeft een 84 jarige dame gegeven en de anjers bleven werkelijk meer dan 2 weken goed.

Anoniem
Tip #22032


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen