Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vaas schoonmaken

Hoe kun je het beste een glazen bloemenvaas schoonmaken?

Of je nou een bloemenvaas of een glazen vaas aan het schoonmaken bent: zorg ervoor dat de vaas niet breekt: en met deze tips wordt de vaas weer blinkend en glanzend schoon

Vaas schoon maken

Spuit de vuile (glazen) vaas in met glassex, een min. laten intrekken, water erbij, 10 min laten staan en uw vaas is glashelder.

Carla
Tip #114
1 0
Steradent tegen aanslag

Je kunt aanslag uit bloemenvazen makkelijker verwijderen door een tablet steradent (of andere kunstgebittenreiniger) in water in de vaas op te lossen en een nachtje te laten staan.

Tip #248
0 0
Vaas te diep?

Als je een te diepe vaas hebt voor je (te korte) bloemen, maak dan van zilverfolie een prop, zo groot als nodig is, duw die in de vaas, vul hem daarna met water en zet je bloemen er in, zo zakken ze niet meer naar beneden.

Tip #249
0 0
2 druppels bleekwater

Doe 2 druppels bleekwater in de vaas voordat je de bloemen in het water zet en er komt geen aanslag in de vaas (vooral handig bij glazen vazen).

Tip #250
0 1
Laagje zand in hoge vaas doen

Hoge vazen staan steviger als op de bodem een laagje zand of kiezelstenen wordt gestrooid.

Hella
Tip #1316
0 0
Gebitsreinigingstablet

Een bloemvaas mag niet met reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Wat wel mag en ook nog goed werkt: lauw water in de vaas en een gebitsreinigingstablet erbij, nachtje inweken en schoon is uw vaas.

Jeanette Blaauw
Tip #1325
0 0
Aanslag in bloemenvaas

Aanslag in je bloemenvazen verdwijnt door schoon te maken met een sopje met wat biotex.

Tip #1487
0 0
Krantenpapier gebruiken

Vaas waar je moeilijk bij kan om schoon te maken. Doe wat stukjeskrantenpapier in de vaas en schudden maar. Succes verzekerd.

Conny Donk
Tip #1504
0 0
Laten weken in Soda

Voor een schone en blinkende vaas.Bloemvaas laten inweken met soda.

Riek van Horne
Tip #1593
0 0
Schone vaas? Vaatwasserpoeder!

Om vasen van glas schoon te maken, doe ik er altijd een beetje poeder in van de vaatwasser, warmwater erbij en een nachtje laten staan. Succes verzekerd.

Ingrid
Tip #2387
0 0
Poetsen met aardappelschil

Kalkaanslag en algen in een glazen bloemenvaas zijn gemakkelijk te verwijderen door het glasoppervlak "op te poetsen" met de binnenkant van een aardappelschil. Daarna alleen nog even omspoelen en de vaas is weer glanzend schoon.

Tip #2645
0 0
Kalkaanslag in bloemenvaas

Als je een aanslag van kalk in een vaas hebt zitten, kun je deze weg krijgen door de vaas te poetsen met zout, soda. Het word dan een soort van schuurmiddel.

Tip #2786
0 0
Tandpasta tegen aanslag

Een bloemenvaas met aanslag krijg je schoon door er wat tandpasta met warm water in te laten staan.

Amandele
Tip #3109
0 0
Schoon met bleekwater

Als je een bloemenvaas mooi schoon wilt krijgen. even een scheutje bleekwater in de vaas, vol laten lopen met warm water. Een uurtje laten staan. Vaas goed afspoelen, en je vaas is weer mooi schoon

Dianne
Tip #4822
0 0