Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloemschikken

Wat zijn goede tips voor bloemschikken?

Ook de verkopers van bloemen moeten bloemschikken. Zelfs dagelijks: Hoe doen zij het? Alle truken voor het professionele bloemschikken.

Oneven bloemen zijn mooier

Wanneer u minder dan 15 bloemen in een vaas wilt zetten, neem dan een oneven aantal, dan is het effect mooier.

Tip #251


Veldboeket in vaas zetten met yoghurtpot

Knip de bodem uit een plastic yogurtpot en schuif daar een veldboeket doorheen voor u het in de vaas zet. Op die manier krijgen de bloemen een extra steuntje en ziet het boeket er mooier uit.

Tip #340


Korte bloemen in lage schaal schikken

Om wat kortere bloemen in een lage schaal te schikken kun je met plakband een ruitmotief over de schaal plakken. Vervolgens steek je de bloemen in de open ruimtes.

Mathilde
Tip #18153


De gouden tip van onevenheid

Bloemschikken is niet voor niets een apart vak. Het is erg lastig. Nu is er dus wel een truc om je boeket een heel stuk mooier te maken. Als je een oneven aantal gebruikt, komt het altijd mooier uit dan met een even aantal. Dit zal je direct kunnen zien als je de bloemen in een vaas gaat zetten. Ze zien er direct beter uit.

Martha
Tip #20510


Bloemschikken, de juiste kleuren

Meer groen werkt bij bloemschikken vaak beter dan minder groen. De kleuren kunnen heel erg veel zeggen en daarom is het belangrijk om daar even goed naar te kijken. Op die manier kom je er vanzelf achter wat wel en niet mooi is. Het is vrij makkelijk om te bepalen wat je wel en niet moet doen, door het een paar keer uit te gaan proberen.

Anoniem
Tip #21405


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen